Deponija

SDP Mostar: Ako ne bude istrage u Uborku slijede prosvjedi

Ukoliko ne dođe do epiloga u korist građana kada je u pitanju deponija Uborak iz SDP-a poručuju da će biti primorani na radikalnije mjere.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2020. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Gradskog odbora SDP-a Mostar kazali su da su neugodno iznenađeni "razmjerom nezakonitih radnji SDA-ovih i HDZ-ovih kadrova na čelu Grada Mostara i J.P. Deponija Mostar."

"Nakon što su skoro godinu dana deponirali otpad na divlju deponiju (Kaseta 2) za koju nemaju okolišnu dozvolu, sada su otišli i korak dalje. Tako je proteklih dana, paralelno uz Kasetu 1, kojoj je okolišna dozvola istekla još 4. prosinca prošle godine bez bilo kakve nove, počeo iskop nove Kasete za zbrinjavanje otpada", kazali su oni, piše Klix.

Također su, kako kažu, dodatno zabrinuti zbog rada Tužiteljstva HNŽ-a zbog neprovođenja istrage:

"Tužiteljstvo HNŽ-a i pored brojnih dokaza o zbrinjavanju kancerogenog otpada, financijskih malverzacija, puštanja otpadnih voda u Neretvu i odlaganja otpada na lokacije bez okolišne dozvole još uvijek nije provelo istragu, a kamoli podignulo optužnice protiv odgovornih. Stoga se opravdano zapitati, štite li SDA-HDZ hobotnicu njeni kraci u Tužiteljstvu HNŽ-a."

Ukoliko ne dođe do epiloga u korist građana kada je u pitanju deponija Uborak iz SDP-a poručuju da će biti primorani na radikalnije mjere.

"To bi značilo da su HDZ i SDA diktatori, pored vješte suspenzije predstavničke vlasti u vidu očitog izbjegavanja izbora u Mostaru, pod svoju kontrolu stavili i treći stup vlasti – pravosuđe. A tada su prosvjedi jedini način za svrgavanje režima", rekli su.

Kopirati
Drag cursor here to close