Sjednica predsjedništva SDP BiH

SDP: Koncept ideja Hrvata u HNŽ-u je isključivost i otvorena diskriminacija

Danas je održana sjednica predsjedništva SDP BiH
Vijesti / Politika | 03. 10. 2017. u 17:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH dalo je punu podršku stavovima rukovodstva stranke izraženim na nedavno održanom sastanku sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, vezano za prijedlog vladajuće koalicije na državnom nivou o povećanju trošarina na gorivo, priopćeno je iz SDP-a.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, stav SDP-a po pitanju trošarina ostaje nepromijenjen. SDP BiH neće podržati prijedlog vladajuće koalicije koji je već oboren, s obzirom da "u njemu nisu precizirane namjene utroška sredstva od trošarina, što ukazuje na to da one neće biti utrošena za važne infrastrukturne projekte".

''Predsjedništvo je osudilo nove secesionističke sanjarije Milorada Dodika i dvojbene poruke Aleksandra Vučića, izrečene na nedavnom otvaranju dionice autoputa Laktaši – Prnjavor.

Očigledno je da SNSD, u koordinaciji sa nacionalističkim partnerima, SDA i HDZ BiH, već kreće u populističku predizbornu kampanju. U fingiranom sukobljavanju koje nije ništa drugo nego predstava za narod, i jednim i drugim su najmanje bitna egzistencijalna pitanja građana, na koja oni očito nemaju odgovor'', ističe se u priopćenju.

Na sjednici Predsjedništva je, kako se navodi, sramnim ocijenjeno ponašanje HDZ BiH i HDZ 1990, koji su svojim glasanjem u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije "spriječili ostvarenje prava na  konstitutivnost građana srpske nacionalnosti u ovoj županiji".

''Time su oni koji 'promoviraju europske vrijednosti', često se pozivajući na ugroženost Hrvata u dijelovima BiH, jasno dali do znanja da je njihov koncept ideja isključivosti i otvorene diskriminacije, a ne međusobnog dijaloga'', priopćeno je iz SDP-a.

Predsjedništvo SDP BiH je još jednom podržalo koncept kreiranja Izbornog programa stranke koji se fokusira na konkretne i realne probleme građana, te je lišen, kako se ističe, svake vrste populizma kojem pribjegavaju vladajući nacionalisti.

''U Izbornom programu, čija je izrada pri kraju, nacionalističkom konceptu zavađanja suprotstavit ćemo se konceptima zdravstvene zaštite za sve građane, stabilnih i redovnih mirovina, kvalitetnog obrazovnog sustava, socijalne zaštite svih ugroženih kategorija, povećanih prava radnika i rasterećenja privrede'', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close