Tuzla

SDP ide u formiranje vlasti bez nacionalnih stranaka

Glavni odbor SDP-a BiH će tako ostati pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama, dok se daje puna podrška Kantonalnom odboru SDP TK da ponudi program građanskoj platformi za formiranje Vlade u tom kantonu.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2019. u 12:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog zaključaka Predsjedništva SDP-a o participiranju ove partije u formiranju vlasti na razini Tuzlanskog kantona usvojio je Glavni odbor sa 68 glasova za, 14 protiv i 7 suzdržanih.

Glavni odbor SDP-a BiH će tako ostati pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama, dok se daje puna podrška Kantonalnom odboru SDP TK da ponudi program građanskoj platformi za formiranje Vlade u tom kantonu, prenosi Klix.

GO SDP je zadužio KO SDP TK da napravi program rada buduće Vlade koji će ponuditi kantonalnim organizacijama Naše stranke, Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i Stranke za BiH.

Ispred SDP-a su zaduženi predsjednik Nermin Nikšić te potpredsjednici Denis Bećirović i Zukan Helez da pomognu KO SDP Tuzlanski kanton da realizira formiranje Vlade u TK.

Program će biti objavljen javnosti i dostavljen svim zastupnicima u Skupštini TK, a ukoliko neko kao pojedinac želi podržati program i mjere bit će dobrodošao u koaliciju.

Ovo su zaključci koje su prije sjednice obznanili Saša Magazinović i Nermin Nikšić.

Nikšić je dodao da je SDP razgovarao sa SBB-om za formiranje vlasti u Tuzli i da postoji izvjesna mogućnost da vlast naprave SDP, DF, Naša stranka, SBB i Stranka za BiH.

"Sve to na principima SDP-a. SBB je poželjan i moguć partner i ne spada u grupu stranaka sa kojima ne želimo koalirati."

 

Kopirati
Drag cursor here to close