SDP i SDA

MVP BiH pozvano da uputi demarš Vladi Hrvatske

SDA i SDP na današnjim sjednicama predsjedništva razgovarali su o Mektićevim optužbama na račun Republike Hrvatske
Vijesti / Politika | 15. 03. 2019. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ministarstvo vanjskih poslova

Nakon sjednica Socijaldemokratske partije i Stranke demokratske akcije, stigla su priopćenja u kojima stranke podržavaju aktivnosti Tužiteljstva, kada su u pitanju optužbe ministra sigurnosti Dragana Mektića, vezanih za slučaj navodne umiješanosti obavještajnih službi Republike Hrvatske u naoružavanje selefija u BiH.

''Zaprepašteni smo informacijama iznesenim od strane ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o podmetanju dokaza koje je navodno organizirao konzul Republike Hrvatske Ivan Bandić s ciljem kreiranja lažne slike o postojanju naoružane ekstremističke mreže u BiH. Najoštrije osuđujući ove aktivnosti tražimo od pravosudnih institucija i policijskih agencija u BiH da poduzmu hitne mjere u svojoj nadležnosti po ovom pitanju'', kazao je na Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, na današnjoj pres-konferenciji, koja je upriličena nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

''Pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi demarš Vladi Republike Hrvatske i da zatraži službeni stav te zemlje po pitnaju protuzakonitih aktivnosti'', kazao je Izetbegović.

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine nakon sjednice predsjedništva priopćilo je da u potpunosti podržava aktivnosti Tužiteljstva BiH na utvrđivanju svih činjenica vezanih za slučaj moguće umiješanosti obavještajnih službi Republike Hrvatske u, kako navode, destabilizaciju unutarnjih prilika u Bosni i Hercegovini i narušavanja međunarodnog ugleda BiH.

''Nadamo se da će, neovisno o konačnom ishodu istrage, Republika Hrvatska konačno napraviti zaokret i odnose sa Bosnom i Hercegovinom temeljiti na principima jednakosti ove dvije države u međunarodnom poretku i poštivanja suvereniteta naše države, bez uplitanja u njene unutarnje prilike i pravni poredak'' ,navode iz SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close