Jedinstven grad

Pao potpis: SDP i Naša stranka skupa na izborima u Mostaru

''Ovo je veliki dan za Mostar'', kazao je Kojović
Vijesti / Politika | 12. 08. 2020. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici gradskih odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i Naše stranke u Mostaru potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Mostaru 20. prosinca pod nazivom koalicije "BH Blok".

Ideološke razlike

Kako je rečeno na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ovog sporazuma, u njemu su sadržani svi programski ciljevi i ono za šta će se kandidati ove dvije stranke boriti u Mostaru, a to je rješavanje životnih problema građana. Predviđeno je formiranje vijeća koje će se sastojati od po tri člana iz obje stranke, a koje formirati kolaciju i utvrdite kandidate. Pozvali su i ostale stranke, koje nisu bile na vlasti posljednjih 20 godina, da im se pridruže.

"Naša stranka dijeli ovaj optimizam. Svjesni smo ideoloških razlika, ali za ovaj cilj - povijesni demokratski događaj koji će se dogoditi u Mostaru 20.12. pozivamo sve građane da sudjeluju i nadamo se da će se priključiti svi ovakvom konceptu koji će osigirati funkcionalnu gradsku upravu, različite razvojne projekte, projekte koji se tiču svih građana Mostara bez obzira na vjeru, nacionalnost i ideiološki svjetonazor", rekao je predsjednik GO Naše stranke Mostar Tarik Tanović.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojov kazao je kako mi je drago što su potpisali inicijalni sporazum sa SDP-om te da će njihovi timovi odmah krenuti u izradu detaljnog projekta.

Otvorenost

"Isto radimo u Sarajevu. Ne želimo da građani glasaju za stranke već programe i ciljeve s jasnim rokovima. Ideološka stvar koja nas je zbližila je ta da ne vjerujemo u Mostar koji je bio do sada i izmjenama koje su sada nametnute. Vjerujemo u Mostar kao jedan grad u kome su građani prije svega građani, a tek onda ono što su po etničkoj nacionalnosti. Ovo je veliki dan za Mostar. Pozvao bih građane Mostara da razmisle ko su ljudi zbog kojih nisu imali izbore 12 godina i da ih posjetimo da ovi izbori nisu nikakav rezultat dogovora SDA i HDZ već je Strazbur presudio. Rješenje koje su namentuli je pokušaj da se izbjegne rješenje koji bi nametnuo Europski sud a koje bi s građanske perspektive bilo puno bolje", rekao je Kojović.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je kako je njihovo prisustvo danas više protoklarne prirode jer su se gradski odobri dvije stranke sami dogovorili za koaliciju.

"Bh. blok se želi natjecati na izborima u cijelom Mostaru. Nemamo interes da pravimo kampanje i idemo na izbore kako bi bili i imali pod kontrolom jedan dio Mostara. Ova priča je otvorena i za sve one koji prihvaćaju ove principe osim za one koji su vlast više od dva desetljeća doveli Mostar i HNŽ na razini na kojem je danas. Neke stranke se nisu prijavile na izbore, ali će biti uz nas i kroz projekte. Želimo jedinstven Mostaru kojem se svi Mostarci osjećaju ravnopravnim", rekao je Nikšić, javlja N1.

Kopirati
Drag cursor here to close