Put u NATO

SDP: HDZ je iskazao proruski smjer  

Povjerenstvo nije prihvatilo zastupničku inicijativu Denisa Bećirovića
Vijesti / Politika | 23. 10. 2017. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Na 40. sjednici Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH primljena je k znanju Informacija o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini u 2016. godini.

Povjerenstvo nije prihvatilo zastupničku inicijativu Denisa Bećirovića koja glasi: Na osnovu člana 8. Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podnosim zastupničku inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine u procesu priključenja NATO-u s prijedlogom konkretnih mjera za dinamiziranje aktivnosti Bosne i Hercegovine na putu ka punopravnom članstvu u NATO''.


Potom je reagirao SDP navodeći kako je HDZ BiH ''iskazao proruski smjer i glasovao protiv dinamiziranja puta. BIH k NATO savezu jer je protiv dinamiziranja integracije BiH u NATO savez.

''Osim zastupnika iz entiteta RS glasovali su i zastupnici HDZ-a. Ovo je prvi put da su zastupnici HDZ-a otvoreno istupili protiv članstva u NATO savezu i zvanično pokazali da su počeli voditi prorusku politiku. Bećirović je rekao kako je članstvo u NATO savezu jedan od dva strateška vanjsko-politička cilja i da o tome nema više rasprave. O tome su jednoglasno donijeli odluke i zakone Predsjedništvo BiH i Parlamentarna skupština BiH i naša obveza je da to provodimo i ubrzamo'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close