Plan 10

Nikšić u Mostaru: Izabrat ćemo i Bećirevića i Komšića u Predsjedništvo

''Mogli bi ići na dva kandidata za člana Predsjedništva i uvjeren sam da će Denis Bećirević biti član Predsjedništva BiH, a da ima prostora i da drugi kandidat ljevice Željko Komšić može biti član Predsjedništva'', istaknuo je Nikšić.
Vijesti / Politika | 29. 05. 2018. u 19:39 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Programska konvencija SDP-a BiH na kojoj je simpatizerima i članovima te stranke predstavljen izborni program pod nazivom "Plan 10" održana je u utorak u Mostaru, a predsjednik stranke Nermin Nikšić poručio je kako se SDP želi fokusirati na ključne životne probleme građana.  

U svom obraćanju nazočnima, Nikšić je kazao je kako je "Plan 10" nastao kao rezultat obilaska 50 gradova u BiH gdje su razgovarali s članstvom, građanima, umirovljenicima, te zaposlenim i nezaposlenim i od kojih su dobili složene prioritete što očekuju od buduće vlasti da uradi u BiH. 

''Želimo se fokusirati na ključne životne probleme koje su nam građani istaknuli, kao što su bolji uvjeti rada, veće minimalne plaće, manji doprinosi za poslodavce, zdravstvo za sve građane, bolji sustav obrazovanja i besplatno obrazovanja za učenike i sve redovite studene, te da se krene s projektima koji će zadržati našu mladost koja u kolonama odlazi iz BiH'', istaknuo je Nikšić. 

Na upit novinara jesu li tri kandidata za člana Predsjedništva BiH smjernice za kraj o ujedinjenu i suradnji lijevog centra, Nikšić je ustvrdio kako to nije kraj priče već da će se vidjeti što će se događati nakon izbora. 

Poručio je kako se u kampanji nemaju namjeru obračunavati. 

''Mogli bi ići na dva kandidata za člana Predsjedništva i uvjeren sam da će Denis Bećirević biti član Predsjedništva BiH, a da ima prostora i da drugi kandidat ljevice Željko Komšić može biti član Predsjedništva'', istaknuo je Nikšić. 

Predsjednik hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora SDP-a  Zoran Mikulić ocijenio je kako je SDP ponudio rješenja za BiH kroz "Plan 10" te kako će taj Plan odvesti BiH u jednu bolju budućnost. 

Tijekom konvencije govorilo se i o pregovaračkom procesu u Mostaru. 

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Edin Zagorčić ocijenio je kako će slijedeći sastanak stranaka u Mostaru biti prekretnica u pregovorima jer će se razgovarati o izmjenama Statuta Grada Mostara. 

''Ukoliko HDZ BiH ne bude pristao na izmjene Statuta nema razloga da se pregovori dalje nastave'', istaknuo je Zagorčić. 

Potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić također se osvrnula na situaciju u Mostaru. Ona smatra kako su pregovori stranaka oko izbora u Mostaru propali i prije nego što se došlo do zajedničkog rješenja, a za što je okrivila SDA i HDZ. 

Ocijenila je kako u Mostaru nikad nije bilo katastrofalnije stanje, ukazavši i na probleme koje uzrokuju kolektori, odnosno plavljenje ulica.  

Kopirati
Drag cursor here to close