Rafalanje priopćenjima

SDP BiH: Brutalna količina lopovluka HDZ-a u Aluminiju

SDP navodi kako je Alijansa preuzela Aluminij sa 235 milijuna KM duga, a isti predali sa 226 milijuna KM. Dug struje je tada bio 120 milijuna, a danas 298 milijuna KM.
Vijesti / Politika | 21. 08. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija BiH reagirala je priopćenjem za javnost na, kako navode ''brutalne laži Gradskog odbora HDZ Mostar, kada je u pitanju slučaj Aluminij, jer se radi o jasnoj potrebi da se odbrani kriminal vlastitih kadrova koji su redom uništavali gigante Hercegovine''.

U priopćenju iz SDP-a navode kako se ''razmjere Vaše pljačke u Aluminiju najbolje vide u izvještaju Financijske policije iz 2015. godine i teško da se možete oprati providnim lažima''.

''Izvještaj Financijske policije iz 2015. godine o kriminalu koji se odvijao u Aluminiju Mostar, argumentirano otkriva kako je gramzljivost vaših stranačkih uzdanica i korištenje resursa poduzeća u privatne svrhe za osobnu korist i stjecanje vrijedne imovine, ali i kupovanje najluksuznijih stvari, samo dio golemog kriminala koji se odvijao u tom poduzeću. Nažalost, politički kontrolirano pravosuđe je suučesnik u vašem uništavanju Aluminija, jer je svojom šutnjom i nedjelovanjem, faktički, omogućilo da Vi svoj plan gašenja Aluminija provedete u djelo'', navodi se u priopćenju SDP-a BiH.

Iz ove stranke dodaju kako platforma nije bila u Aluminiju od 2010., već od 2013. godine, kada je potpisan Aneks 8 i time je prvi put Vlada u poslijeratnoj povijesti ušla u vlasništvo Aluminija.

''Za vašu informaciju, tada smo preuzeli Aluminij sa 235 milijuna KM duga, a isti predali sa 226 milijuna KM. Dug struje je tada bio 120 milijuna, a danas 298 milijuna KM. Nažalost, odlukom SDA da Vam vrate Aluminij u stranačke ruke scenarij raspada je bio neminovan, jer je tvrtku jedino mogao spasiti profesionalan i pošten pristup, koji je vama od nastanka stranke bio potpuno stran'', navode iz SDP-a.

Dodaju kako se u vremenu Vlade SDP-a, vrijednost dionice vratila na 1.000 KM i sa tom cijenom se trgovalo tri mjeseca na burzi.

''Prosječna cijena je bila 980 KM u transakcijama, a onda ste došli vi kao spasioci i ugasili svjetlo. Količina vašeg lopovluka je bila toliko brutalna da ste ugasili giganta i tisuću radnika ostavili bez perspektive. Na kraju, jedino gore od onoga što ste uradili pljačkanjem Aluminija je varanje radnika kriznim stožerom, koji nije ništa drugo, nego paravan za uništavanje dokumentacije, kako bi se sakrio višedesetljetni lopovluk'', stoji na kraju priopćenja SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close