Ne može biti zamjenik

SDP: Bećirović ušao u Dom naroda s više glasova od tri izaslanika SDA

Denis Bećirović je ušao u Dom naroda s više glasova od tri izaslanika SDA zajedno i on ne može biti njihov zamjenik
Vijesti / Politika | 02. 03. 2019. u 14:44 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Denis Bećirović

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zahtijeva da odluka o  imenovanju Denisa Bećirovića za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude stavljena izvan snage u najkraćem mogućem roku.

U protivnom, Bećirović će sam podnijeti ostavku na tu funkciju na koju je izabran u odsutnosti, bez njegovog znanja, odobrenja i suglasnosti, priopćeno je iz SDP-a BiH.

SDP ističe dalje da je imenovanje Denisa Bećirovića, inače potpredsjednika te stranke, izvršeno na konstituirajućoj sjednici Doma naroda kojoj Bećirović nije mogao nazočiti zbog smrtnog slučaja u porodici te samim tim nije mogao preuzeti ni uvjerenje o njegovom mandatu. Stoga je imenovanje u ovom slučaju neprimjereno i nelegitimno, navodi SDP.  

''Denis Bećirović je ušao u Dom naroda s više glasova od tri izaslanika SDA zajedno i on ne može biti njihov zamjenik'', citat je iz priopćenja SDP-a BiH.  

SDPBiH i njegovi predstavnici neće biti ni zamjene niti zamjenici SDA-ovih predstavnika u organima vlasti države Bosne i Hercegovine, navedeno je također u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close