'Višemilijunska šteta'

SDA: Zašto Arapi smetaju HDZ-u?

''Dok jedna bogata Švicarska, putem turističke organizacije i veleposlanstva, vodi kampanju i poziva arapske turiste da dođu u ovu zemlju, HDZ svojim nerazumnim odlukama ostavlja BiH bez milijuna maraka.''
Vijesti / Politika | 31. 05. 2021. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nerazumna i potpuno neobjašnjiva odluka HDZ-ovih ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da glasaju protiv olakšavanja viznog režima građanima Kraljevine Saudijske Arabije, nanosi višemilijunsku štetu bh. turizmu, priopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Iz SDA poručuju da uprkos činjenici da je bh. turizam na koljenima tijekom pandemije. I vapajima Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Turističkih udruženja iz cijele zemlje. Molbi aviokompanija, hotelijera i investitora… HDZ-ovi ministri su glasali protiv odluke. Te direktno naštetili svim građanima BiH.

''Dok jedna bogata Švicarska, putem turističke organizacije i veleposlanstva, vodi kampanju i poziva arapske turiste da dođu u ovu zemlju, HDZ svojim nerazumnim odlukama ostavlja BiH bez milijuna maraka. Imajući u vidu da su građani Kine i zemalja Južne Amerike, poput Brazila i Argentine, izuzeti od viznog režima za ulazak u našu zemlju, protivljenje HDZ-ovih ministara se može objasniti na dva načina. Ili svjesno rade protiv bh. turizma ugrožavajući tisućeradnih mjesta. Ili je njihova odluka plod islamofobije'', toji u propćenju SDA, prenosi N1.

Navode da je protivljenje HDZ-ovih ministara još nerazumnije ako se uzme u obzir činjenica da Odluka predviđa da se državljani Kraljevine Saudijske Arabije izuzimaju od obveze pribavljanja viza u razdobljui od 15. svibnja do 15. listopada u kalendarskoj godini. S dužinom boravka maksimalno do 30 dana. Te da moraju predočiti dokaze o uplaćenom turističkom aranžmanu i povratnu avionsku kartu.

SDA poziva HDZ da ne politizira jednu racionalnu odluku. Za koju su pribavljena mišljenja svih nadležnih institucija. Te da prestane raditi protiv vlastite države, jer će snositi isključivu odgovornost za gubitak radnih mjesta u sektoru turizma. Ali i višemilijunsku štetu u proračunima u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close