Prijetnje

SDA upozorava: 'Igranje' s proračunom je opasna igra

Iz SDA navodi da je nedopustivo da se usvajanje proračuna koristi za bilo kakva politička uvjetovanja…
Vijesti / Politika | 04. 02. 2019. u 14:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) traži hitno usvajanje proračuna Federacije BiH, najkasnije do 10. veljače.

''Smatramo da to može uraditi i aktualni saziv Doma naroda Parlamenta FBiH, ukoliko se u skorije vrijeme ne završi proces imenovanja izaslanika za novi saziv'', priopćeno je iz te stranke.

U priopćenju se navodi da, u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH o kontinuitetu institucija, tzv. ''stari sazivi'' imaju puni legitimitet i legalitet da donose odluke, sve dok se ne konstituiraju novi sazivi.

Stoga, SDA poziva predsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBiH Lidiju Bradaru (HDZ) da do 10. veljače sazove sjednicu kako bi proračun Federacije za 2019. godinu bio usvojen.

Iz SDA navodi da je nedopustivo da se usvajanje proračuna koristi za bilo kakva politička uvjetovanja i svako dalje odgađanje predstavljalo bi opasno političko poigravanje, s nepredvidivim posljedicama.

''To je pokazala i situacija u sredinama ugroženim poplavama, gdje zbog neusvajanja proračuna Civilna zaštita FBiH nije mogla da iskoristi sve kapacitete kako bi pomogla građanima čiji su životi i imovina ugroženi elementarnim nepogodama'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je opravdana i sve veća uznemirenost najugroženijih kategorija građana, kojima je socijalna podrška iz proračuna FBiH jedini izvor primanja i od čega ovisi egzistencija njihovih obitelji.

''U skladu s povjerenom odgovornošću i obvezama prema građanima, SDA poziva i sve druge političke subjekte u Federaciji da podrže hitno usvajanje proračuna'', priopćeno je iz te stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close