Napad na radončića

SDA tvrdi: Nemamo ništa s javnim poduzećima

Vijesti / Politika | 26. 09. 2017. u 10:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje "sve laži i konstrukcije koje u zlonamjernoj kampanji protiv SDA plasira Fahrudin Radončić putem svog glasila Dnevnog avaza" u vezi s poslovanjem javnih poduzeća i dodjelom tendera, priopćeno je iz ove stranke.

''S poslovanjem i dodjelom ugovora na tenderima javnih poduzeća predsjednik Izetbegović i SDA nemaju ništa, osim stalnog zahtjeva da posluju transparentno i zakonito. Uvjereni smo da je tako bilo i u slučajevima koje tendenciozno potencira Radončić. Unatoč tome tražimo od svih nadležnih institucija da provjere poslovanje svih javnih poduzeća i zakonitost dodjele poslova na tenderima, bez obzira o kome se radi, te da se o tome obavijesti javnost'', naglasili su iz SDA.

SDA, također, traži od svih nadležnih institucija da se ispita zakonitost stjecanja enormne imovine Fahrudina Radončića i njegove "bivše" supruge.

''Ova istraga je neminovna radi razjašnjenja kako je Fahrudin Radončić, koji je u BiH došao 90-tih godina s dvije kese, danas vlasnik imovine vrijedne stotinama milijuna KM. Tražimo da se ispita s kim je sve poslovao Fahrudin Radončić, te da se objavi popis institucija i poduzeća s kojima je zaključivao ugovore. Od Radončića tražimo da javnosti objasni koliko je zaradio poslujući a javnim poduzećima i institucijama, a koliko poslujući s optuženim narkodilerima i srbijanskim tajkunima, koje su njegove veze s kriminalnim miljeom u BiH i regiji. Posebno bi bilo interesantno da objasni koje su njegove veze s optuženim narkodilerom Keljmendijem i da li je zbog zaštite svojih veza s tom osobom dao onakav iskaz u Prištini u kojem je praktično optužio Bošnjake za početak rata u BiH'', navode iz SDA.

SDA poziva Radončića da javnosti predoči koliko novca ima u off-shore kompanijama i koliko je imovine zarađene u BiH prenio u Crnu Goru.

Kopirati
Drag cursor here to close