Reagiranje

SDA: Sramotan zahtjev Nikšića da se ne smanjuje financiranje stranaka

Vlada Federacije je kroz Rebalans proračuna napravila značajne uštede, a između ostalog radikalno je srezan i proračun za financiranje političkih stranaka.
Vijesti / Politika | 08. 05. 2020. u 13:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije ocijenio je sramotnim zahtjev Nermina Nikšića prema Vladi Federacije BiH da se ne smanjuje financiranje političkih stranaka.

- Dok Bosna i Hercegovina gubi tisuće radnih mjesta, a mnogi ljudi razmišljaju kako da osiguraju elementarne potrebe, predsjednik SDP-a je još jednom pokazao da misli samo o svome i interesu svoje stranke - priopćeno je iz ovog zastupničkog kluba.

Vlada Federacije je kroz Rebalans proračuna napravila značajne uštede, a između ostalog radikalno je srezan i proračun za financiranje političkih stranaka, a taj novac preusmjeren je za pomoć ugroženim radnicima i nezaposlenim. To je ispravan stav, jer stranke mogu stegnuti kaiš, a javni novac treba da ide najugroženijima.

- Činjenica da Nikšiću smeta, kako je rekao "maksimalno reduciranje ili ukidanje finansiranja političkih stranaka", i da on želi da taj novac ostane strankama, umjesto da ide radnicima, pokazuje do koje razine je srozana nekada respektabilna Socijaldemokratska partija, koja već dugo ne brani interese radnika već isključivo interese privatnih tvrtki u vlasništvu Nikšića i klike okupljene oko rukovodstva SDP-a - stoji u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close