Optužbe

SDA krivi SNSD: 'Svjesno blokiraju imenovanje bh. izaslanstva u Vijeće Europe'

Planskim opstrukcijama i kontinuiranim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, naglašavaju, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem bh. javnosti, svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje bh. izaslanstva u Parlamentarnu skupštinu Vijeća EU
Vijesti / Politika | 20. 06. 2019. u 12:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine predstavlja izraz krajnjeg cinizma, jer je upravo Dodik učinio sve da bh. institucije dovede u blokadu, ističe se u priopćenju SDA.  

Planskim opstrukcijama i kontinuiranim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, naglašavaju, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem bh. javnosti, svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje bh. izaslanstva u Parlamentarnu skupštinu Vijeća Europe.  

''Odluka SNSD-a da blokiranjem rada PS BiH spriječe sve ostale stranke koje su pokazale spremnost da imenuju bh. izaslanstvo u Vijeće Europe, do 24. lipnja kada je posljednji rok, predstavlja izraz nedopustive izolacionističke i štetočinske politike koja je zarad vlastitih destruktivnih politika spremna žrtvovati interese države i otvoreno atakovati na njen međunarodni ugled.  

Ukoliko nastave s politikom opstrukcija i blokada, SNSD i njegovi kadrovi u državnim institucijama moraju biti svjesni da će pred cjelokupnom domaćom, ali i međunarodnom javnošću biti pozvani na punu odgovornost za štetu koju uporno proizvode'',  navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDABiH.

Kopirati
Drag cursor here to close