Salkić

SDA silno želi DF u vlasti

Salkić je rekao kako, ako DF zaključi da neće, ''ima onih koji hoće i koji čekaju svoju priliku''.
Vijesti / Politika | 13. 03. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDA je pozvala SDP i DF da uđu u vlast kako bi napravili jedan širi blok radi donošenja zakona i programa, rekao je za N1 Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva SDA.

Rekao je kako je cilj bio da se osigura ''jedna šira većina, koja će raditi na tim rješenjima i da nemamo svakodnevnih turbulencija i političkih previranja''.

Salkić smatra da je žalosno što to nisu prihvatili.

''Kad je u pitanju DF, ovo što su danas uradili ipak je to veliki korak, imajući u vidu da su oni dio jedne grupacije koja je sve ovo vrijeme snažno zagovarala da neće biti dio vlasti. Ovo je ohrabrujući korak. Nama je važno da Željko Komšić bude dio vlasti, on je član Predsjedništva. I važno je da sva tri člana Predsjedništva budu u vlasti. Lakše je onda funkcionirati, neće biti turbulencija'', naglasio je.

Upitan je li SDA bliži DF ili SBB, Salkić je odgovorio da, ako DF zaključi da neće, ''ima onih koji hoće i koji čekaju svoju priliku''.


Inače, u utorak je održana redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte koje je zadužilo Glavnog tajnika, Zlatka Miletića, potpredsjednike Ekrema Prošića i Dženana Đonlagića, potpredsjednika FBiH, Milana Dunovića, šeficu Kluba zastupnika Demokratske fronte u ZD Parlamenta FBiH, Almu Kratinu i Mahira Mešalića, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona da pripreme zaključke o kojima će se Predsjedništvo očitovati na narednoj sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close