Reagiranje

SDA protiv zastava u Mostaru

Stranka navodi da ''želi istaknuti kako je ovakva praksa potpuno neprihvatljiva, bez obzira iz kojih se razloga, zastave susjedne zemlje postavljaju''.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2018. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivamo službu za zajedničke poslove Vlade FBiH i ministarstvo unutarnjih poslova da poduzmu potrebne mjere da se zastava Republike Hrvatske ukloni sa zgrade Vlade FBiH u Mostaru, pošto se očito radi o pomno planiranom omalovažavanju državnih institucija'', priopćio je Gradski odbor SDA Mostar navodeći kako su svjedoci da se u posljednje vrijeme u Gradu Mostaru sve više ističu zastave susjedne Republike Hrvatske.

''No ovaj put isticanje zastave druge države na zgradi Vlade FBiH može se promatrati i kao udar na institucije Bosne i Hercegovine jer na zgradi na kojoj bi trebala biti obilježja države Bosne i Hercegovine više je zastava Republike Hrvatske već Bosne i Hercegovine. Federalna uprava policije već jedanput je intervenirala i zastave su bile uklonjene da bi se ponovo pojavile na istom mjestu ali u većem broju. Zašto to policija i nadležni organi tolerišu? Zapitajmo se: šta bi se dogodilo da se kojim slučajem neka od vladinih zgrada u Zagrebu ili nekom drugom gradu u RH okiti zastavama i obilježjima Bosne i Hercegovine?'', navodi mostarska SDA.

Stranka navodi da ''želi istaknuti kako je ovakva praksa potpuno neprihvatljiva, bez obzira iz kojih se razloga, zastave susjedne zemlje postavljaju''. 

''Sigurni smo da će opozicijske stranke reći da je ovdje riječ o predizbornoj kampanji SDA, ali bez obzira na sve, mi pozivamo i ostale stranke i NVO da ovo osude i zatraže uklanjanje obilježja drugih država'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close