Tužakanje

SDA priznala da nova vlast kao i oni tjeraju liječnike

Dodaje se kako takav ishod nije dobar ni za mlade stručnjake ni za zdravstveni sustav u Kantonu Sarajevo.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2019. u 10:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada Kantona Sarajevo pokazala je još jednom površnost i nespremnost da ozbiljno radi njezin posao, ovog puta u oblasti zdravstva, nakon eksperimenata u obrazovanju'', priopćio je Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu. 

''Zaključak o nastavljanju moratorija na zapošljavanje u javnom sektoru, donesen 3. siječnja, Vlada je dostavila i zdravstvenim ustanovama, pokazujući time nepoznavanje elementarnih pojmova. Naime, u zaključku se navodi da resorni ministri mogu dati suglasnost za prijem radnika na određeno vrijeme, a najduže godinu dana, što je za oblast zdravstva besmisleno jer najkraća specijalizacija liječnika traje četiri godine. To znači da će Klinički centar i Opća bolnica morati obustaviti ranije raspisane natječaje za prijem 58 liječnika specijalizanata iz različitih medicinskih disciplina, kao i magistara farmacije'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako takav ishod nije dobar ni za mlade stručnjake ni za zdravstveni sustav u Kantonu  Sarajevo.

Kantonalni odbor SDA zahtijeva da Vlada iz njezinog zaključka izuzme zdravstvene ustanove kako se već raspisani natječaji ne bi poništavali jer su mladi specijalizanti itekako potrebni bosanskohercegovačkom društvu.

Odbor također navodi da su ''trenutni kantonalni vlastodršci, u protekle četiri godine, dok su bili u opoziciji, stalno pozivali da se zaustavi odlazak liječnika iz Bosne i Hercegovine i govorili kako nedostaje stručnjaka u svim oblastima medicine, a već svojim prvim odlukama dodatno pogoršavaju stanje''.   

Kopirati
Drag cursor here to close