Nikšić

'SDA predala upravljanje državom'

"Mi smo 2010. kad smo pobijedili i preuzeli odgovornost, bili sa SDA. U onom razdoblju javnih radova, investicija, mirovina- nama je ostala odgovornost, a njima zasluge i privilegije. Ne želimo napraviti istu grešku'', rekao je Nikšić
Vijesti / Politika | 13. 02. 2019. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Nikšić, predsjednik Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je Stranka demokratske akcije predala Savezu nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatskoj demokratskoj zajednici ''upravljanje državom''.

Nikšić je za N1 poručio da je SDP prije devet godina bio sa SDA. Potom je otkrio razlog zbog kojeg stranka koju vodi, ne želi ponovo u vlast sa SDA.

"Mi smo 2010. kad smo pobijedili i preuzeli odgovornost, bili sa SDA. U onom razdoblju javnih radova, investicija, mirovina- nama je ostala odgovornost, a njima zasluge i privilegije. Ne želimo napraviti istu grešku'', rekao je Nikšić i dodao:

''Povjerovao sam da je SDA bila spremna da se mijenja u posljednjih mjesec dana. Kad su glasali za četvrtog izaslanika SNSD-a, do četvrtka kada ustvari, definitivno predato upravljanje državom HDZ-u i SNSD-u. Oni praktično imaju prostu većinu, od 15 izaslanika - oni imaju 8. Nijedan zakon ne može proći bez njihove suglasnosti. Neodgovorno je od njih. Stalno su omogućavali da osiguraju to", rekao je Nikšić'', naglasio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close