Dom naroda

SDA popis poslala na Ustavni sud

Genjac je napomenuo da u tom zahtjevu traže i privremenu mjeru, da se obustavi primjena odluke dok Ustavni sud ne donese konačnu odluku.
Vijesti / Politika | 28. 12. 2018. u 14:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i glavni tajnik Stranke demokratske akcije Halid Genjac je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je Klub SDA u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, s dovoljnim brojem ovlaštenih potpisa, jučer Ustavnom sudu uputio zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke Središnjeg izbornog povjernstva BiH u vezi s popunom Doma naroda Parlamenta FBiH.

Genjac je napomenuo da u tom zahtjevu traže i privremenu mjeru, da se obustavi primjena odluke dok Ustavni sud ne donese konačnu odluku.

Dodao je da osporavaju ustavnost pristupa da se za izračun u pogledu izbora izaslanika po kontonima koristi popis iz 2013. godine.

Po njegovim riječima, najavljene su apelacije i drugih političkih subjekata po istom pitanju.

''Očekujemo, prije svega, da Ustavni sud što je prije moguće razmatra to pitanje, jer je jako važna brzina i ažurnost. Očekujemo da Ustavni sud uvaži odredbe Ustava FBiH koje su, po našem mišljenju, ovim činom prekršene'', kazao je Genjac.

Dodao je da, kada Ustavni sud donese odluku, kakva god je, ''tu odluku treba poštovati''.

Kopirati
Drag cursor here to close