Prekinuta sjednica

SDA optužuje HDZ i SBB za zaštitu kladioničarskog lobija

Smatraju kako je očigledno da političkim zaštitnicima kladioničarskog lobija i drugih utajivača poreza smeta da Porezna uprava radi svoj posao efikasno i u skladu sa Zakonom.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2018. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravila je dosadašnji rad i rezultate Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa Šerifom Isovićem, jer se, kako je istaknuto iz ove stranke, ''pod njegovim rukovodstvom Porezna uprava odlučno suprotstavila utaji poreza i svim drugim oblicima nezakonitosti''.

Rezultat takvog rada, naglašavaju iz SDA, je povećana naplata javnih prihoda na godišnjem nivou za više od jedne milijarde KM, što je osiguralo stabilnost fondova i socijalnih davanja.

''Umjesto da daju punu podršku toj borbi protiv korupcije, a što predstavlja najbolji način provođenja europskih standarda, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, uz svesrdnu podršku Saveza za bolju budućnost (SBB), jučer je pokušala ukloniti Šerifa Isovića s pozicije direktora'', rečeno je iz SDA.

Smatraju kako je očigledno da političkim zaštitnicima kladioničarskog lobija i drugih utajivača poreza smeta da Porezna uprava radi svoj posao efikasno i u skladu sa Zakonom.

Stoga su HDZ-u BiH i SBB-u poručili da im "taj udar na vladavinu prava neće proći", priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Naime, ministrica financija Federacije BiH i dopremijerka Jelka Milićević tražila poništenje natječaja za ravnatelja Porezne, ali je premijer Federacije Fadil Novalić prekinuo sjednicu.

Točka je na dnevni red sjednice uvrštena naknadno, na prijedlog Jelke Milićević, glasovima ministara HDZ-a BiH i SBB-a. Točku čine tri odluke koje se tiču izbora čelnih ljudi Porezne uprave FBiH.

Ovo je prvi prekid sjednice u ovom sazivu Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close