Demarkacija granice

SDA odgovorila Dodiku: Koji to prijedlog iz Srbije on podržava?

SDA navodi da ''Srbija nikada institucijama BiH nije dostavila konkretan i službeni prijedlog za rješenje ovog pitanja''.
Vijesti / Politika | 14. 07. 2019. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tvrdnja Milorada Dodika kako 'bošnjačka strana' ne prihvaća prijedlog kojim bi se potpisivanjem ugovora riješilo pitanje demarkacije postojeće međudržavne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, proizvoljna je i potpuno neutemeljena'', priopćeno je iz SDA.

SDA navodi da ''Srbija nikada institucijama BiH nije dostavila konkretan i službeni prijedlog za rješenje ovog pitanja''.

''Srbija nikada institucijama Bosne i Hercegovine nije dostavila konkretan i službeni prijedlog za rješavanje ovog pitanja, tako da se nema što niti prihvatiti, niti odbiti.

Zato je nejasno koji to prijedlog iz Srbije podržava Dodik. Pozivamo ga da javnosti Bosne i Hercegovine predoči dokument kojeg on podržava, a 'bošnjačka strana' navodno odbacuje, i neka kaže kada je on službeno dostavljen institucijama BiH'', prenosi N1.

Navode da pozivaju Dodika da istraje u prijedlogu kojeg je iznio sa Summitu SEECP-a.

''Ujedno ga pozivamo da istraje u prijedlogu kojeg je iznio na Summitu SEECP-a na Jahorini o potrebi formiranja međudržavnih povjerenstava koje bi rješavale ova pitanja, jer je to jedini ispravan put.

Nažalost, s velikom sigurnošću možemo tvrditi da se ništa od ovoga neće dogoditi, jer Srbija neće dostaviti službeni prijedlog, niti će prihvatiti da ovo pitanje rješavaju državna povjerenstva za granicu BiH i Srbije u bilo kojem formatu. Srbiji očigledno ne odgovara da se granicom transparentno bave stručnjaci i nadležna državna povjerenstva, pa se stoga ovo pitanje s vremena na vrijeme bombastičnim izjavama nastoji politizirati'', navodi se iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close