Oglasio se Gradski odbor

SDA o neredima: Mostar ne smije biti taoc huligana

''Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako toleriranje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje kompliciranje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama'', navode.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2021. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GO SDA Grada Mostara, najoštrije osuđuje sinoćnje nerede u Mostaru, koji su izazvani od strane navijačke grupe ''ULTRASI'', navodi se u priopćenju gradskog ogranka ove stranke.

''Istražne organe i policiju pozivamo na trenutnu akciju sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora. Podsjećamo kako ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove Mostara sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa u gradu'', dodaju iz lokalne SDA.

''Mostar i njegovi građani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako toleriranje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje kompliciranje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama'', navode iz stranke.

Zato pozivaju policiju u Mostaru i HNŽ da provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhiti počinitelje.

''Građani Mostara ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah! SDA Mostara će učiniti sve sa svoje strane da se ovakvi incidenti spriječe, te da se svi dosadašnji činovnici i njihovi inspiratori na pravi način procesuiraju'', dodaje se.

Dopis završavaju riječima: ''Ovdje nema niti može biti „ove“ ili „one“ strane Mostara, jer je ovakvim potpuno neprimjerenim ponašanjem ugrožena sigurnost svih građana Mostara bez obzira u kojem dijelu grada žive. Građane Mostara pozivamo na mir i suzdržano ponašanje, jer je osnovni cilj ovakvih provokacija u pokušajima da se Mostar dodatno destabilizira i grad uvede u stanje opće nesigurnosti i osjećaja straha''.

Podsjetimo, neredi su se na mostarskim ulicama dogodili u noći sa subote na nedjelju.

Kako nam je u nedjelju ujutro rečeno iz MUP-a HNŽ, jedna osoba teško je ozlijeđena i prebačena je u CUM SKB Mostar, a policija je uhitila 10 sudionika nereda.

Policija istražuje okolnosti događaja kako bi pronašla sve sudionike ovog nemilog događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close