Nisu zanijekali cijepljenje

SDA o cijepljenju Bakirove sestre i zeta - 'krivi' Radončićev SDA i Vranić

Na vijest da su Bakirovi sestra i zet cijepljeni preko reda, kantonalni SDA je reagirao napadajući Radončićev Avaz i ministra zdravstva, ali nisu zanijekali 'spornu štelu'
Vijesti / Politika | 25. 05. 2021. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Fahrudin Radončić i njegov Avaz proizvedu više laži o obitelji Alije Izetbegovića čak i od RTRS-a ili srbijanskih tabloida'', priopćili su iz Kantonalnog odbora SDA reagirajući na pisanje Avaza da su sestra Bakira Izetbegovića i njegov zet, Sabina i Mirsad Berberović, cijepljenji preko reda.

''Pozivamo članstvo i kadrove SBB-a da se distanciraju od takve politike koju provodi Radončić, a koja ima elemente mržnje prema obitelji Alije Izetbegovića. Nažalost u kampanju se uključio i ministar Haris Vranić, koji osobno stoji na čelu organizacije skandaloznog cijepljenja u KS. Nikakav populizam i njegove uvrede neće prikriti nerad ministra Vranića i kaos koji je kreirao u procesu cijepljenja građana Sarajeva. Favoriziranje svojih prijatelja, iznošenje cjepiva na stražnje izlaze povlaštenim i VIP osobama povezanim sa aktualnom vlašću u Sarajevu, samo su dio problema nepravedne raspodjele cjepiva u Kantonu Sarajevo. U isto vrijeme, starije građane koji satima na kiši stoje u redu za cjepivo i po tri puta vraćaju sa Zetre, među njima nažalost i onkološke pacijente'', navodi se u priopćenju SDA, kojeg prenosi source.ba.

Haris Vranić, kako navode u priopćenju, koji stoji na čelu sramotnog cijepljenja "preko štele", bi zbog navedenog trebao da se izvine građanima Sarajeva i ode s funkcije za koju je nedorastao.

''Osim po neradu i nesposobnosti, ostat će upamćen po izjavi da ministri u Vladi KS, među kojima je i on, trebaju biti prioritet za cijepljenje. Samo u sustavu koji kreira Elmedin Konaković i njegov NiP, a koji je poznat kao "nepotizam", Vranić kao kirurg s nula operacija godišnje na svom redovnom poslu dobije priliku da vodi cijeli zdravstveni sustav u Kantonu Sarajevo'', zaključuju na kraju priopćenja.

U međuvremenu je Depo. ba objavio da je iz KO SDA poslana fotografija na kojoj se vidi da je Sabina Berberović dobila poziv za cijepljenje od ZZO KS.

Podsjetimo, Dnevni avaz je pisao kako su se sestra i zet predsjednika SDA cijepili Pfizerovim cjepivom, 12. svibnja u sarajevskoj Zetri.

Prema dokumentaciji, na pipisu  imuniziranih građana nalaze se još neki građani koji imaju ispod 75 godina, a među njima je svakako najzanimljiviji bračni par Berberović.

''Na redu za cijepljenje tada su bili oni iz prioritetne grupe, odnosno građani stariji od 75 godina'', kazao je izvor "Avaza".

Inače, velike su gužve bile proteklih dana pred Olimpijskom dvoranom Zetra gdje su nastariji građani primali cjepiva koja su, u najvećoj mjeri, donirane BiH.

O cijepljenju preko reda u Zetri sestre i zeta Bakira Izetbegovića, Sabine i Mirsada Berberovića, ministar zdravstva KS Haris Vranić kaže da je riječ o amoralnom i licemjernom činu. On je kazao da je će se sve detaljno provjeriti i da će imena onih koji su se na amoralan način cijepili biti javno objavljena.

Kopirati
Drag cursor here to close