To nikad nije donijelo dobro

SDA Milanoviću: Ne oštri zube na BiH

Zahtjev predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Vijeće nacionalne sigurnosti raspravlja o provedbi Daytonskog sporazuma predstavlja novi populistički i protupravni zahtjev Milanovića.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2020. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije smatra da zahtjev predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Vijeće nacionalne sigurnosti raspravlja o provedbi Daytonskog sporazuma predstavlja novi populistički i protupravni zahtjev Milanovića.

''Iako je očigledno da Milanovićev zahtjev ima pozadinu u njegovom sukobu s Vladom Hrvatske, ipak ga pozivamo da ne “oštri zube” na Bosni i Hercegovini jer to nikad nije donijelo dobro ni BiH ni Hrvatskoj. Podsjećamo Milanovića da zadnji put kad su vijeća za nacionalnu sigurnost susjednih država raspravljala o BiH, transkripti sa tih sastanaka su bili dokazni materijali na osnovu kojih je utvrđena agresija susjednih država na Bosnu i Hercegovinu'', priopćeno je iz SDA.

Jedina vijeća koja su zadužena da nadziru provedbu Daytona jesu Vijeće za implementaciju mira i Vijeće sigurnosti, koje je nedavno raspravljalo o stanju u BiH, naveli su iz SDA te pozivali Milanovića da se upozna sa zaključcima iznesenim tokom diskusije, prenosi N1.

''Naročito ga pozivamo da dobro razmotri i zaključke o osudi slavljenja ratnih zločinaca, kao praksi koja je najveća prijetnja miru. Političke opcije koje u posljednje vrijeme jednostrano podržava Milanović prije nekoliko dana su odale poštovanje osuđenom ratnom zločincu i silovatelju Marku Radiću, uvrijedivši žrtve njegovih zločina na najgori mogući način. To sigurno nije u korist i na ponos predsjednika nijedne civilizirane zemlje, pa ni Hrvatske'', navodi se u priopćenju SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close