Prepucavanje SDA i Komšića apaurinima i otrovom

Umjesto što optužuje SDA, iz ove stranke pozivaju Komšića da javnosti objasni šta je dogovorio sa Draganom Čovićem "na tajnom sastanku u Širokom Brijegu uoči prošlih izbora i da li se od tada nešto promijenilo".
Vijesti / Politika | 23. 01. 2018. u 16:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) priopćila je danas da sinoćnje pismo Željka Komšića upućeno bh. javnosti predstavlja "najobičniju gomilu gluposti".

"Komšić se ponaša kao da je on jedini čuvar i zaštitnik BiH,  a sve one  koji se ne slažu s njegovom ublehaškom politikom proglašava izdajnicima. To je nedopustiva uvreda za sve istinske borce, brojne zlatne ljiljane i patriote članove SDA. Nije Komšićev cilj usvajanje izmjena Izbornog zakona, nego izazivanje nestabilnosti  koja bi mogla nastupiti neusvajanjem mirovinskih i boračkih zakona kako bi na krizi gradio svoju predizbornu kampanju", navodi se u priopćenju za javnost SDA.

Iz SDA ističu da Komšić sada "kada mu stranka propada i kada se ponovo može kandidirati odlučio za vrlo drzak i bezočan nastup", a sve sa ciljem da sačuva privilegije koje mu je, kako ističu, donijela politika. Umjesto što optužuje SDA, iz ove stranke pozivaju Komšića da javnosti objasni  šta je dogovorio sa Draganom Čovićem "na tajnom sastanku u Širokom Brijegu uoči prošlih izbora i da li se od tada nešto promijenilo".

"Politička karijera Željka Komšića samo u posljednjih 12 godine je građane ove zemlje koštala skoro milijun maraka. Umjesto da je predano i odgovorno radio, Komšić im je, u pauzama između skijanja u najskupljim svjetskim zimskim centrima, nudio jedino demagogiju i politikantstvo od kojih nitko nema koristi. Osim njega. Zato bi i sada njegov najveći doprinos bi bio da iskoristi povoljne vremenske uvjete, i po svom običaju, ode na skijanje - priopćeno je iz SDA, uz preporuku Komšiću da ubuduće "prije histeričnih istupa u  javnosti po kojima je inače poznat, dobro smiri i popije jaku dozu apaurina".

Nije se dugo čekalo na odgovor Komšića.

"Što se tiče apaurina koje mi SDA preporučuje, moram priznati da mi dođe da popijem otrov kada vidim šta sve rade", kazao je za medije Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte.

Kopirati
Drag cursor here to close