OSCE

SDA je na Kongresu hvalila ratne zločince

Iz Misije OSCE-a u BIH naglašavaju da Deklaracija SDA i naknadne reakcije ometaju postizanje prijeko potrebnog rješenja za formiranje vlasti.
Vijesti / Politika | 18. 09. 2019. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Misija OSCE-a u BiH primijetila je da se na Kongresu SDA govorilo pohvalno o nekoliko osoba optuženih za ratne zločine'', rečeno je iz Misije OSCE-a u BiH koja podsjeća na svoju raniju izjavu da, kako bi se premašilo naslijeđe rata, prije svega, svi moraju poštivati sve nevine žrtve rata.

''Hvaljenjem onih koji su optuženi za ratne zločine čini se upravo suprotno te se podriva pomirenje i odnosi u zajednici'', rekli su za Hrvatski medijski servis iz OSCE-a u BiH.

Govoreći o sadržaju nedavno usvojene Programske deklaracije SDA prema kojoj se ta stranka zalaže za preustroj Bosne i Hercegovine u Republiku BiH, istaknuli su da bilo kakve ustavne promjene u BiH zahtijevaju široki politički konsenzus te djelovanje u skladu s Ustavom BiH.

''Bilo kakve promjene u političkoj, administrativnoj ili teritorijalnoj organizaciji Bosne i Hercegovine zahtijevat će široki politički konsenzus i odluke donesene u skladu s Ustavom'', poručili su iz Misije OSCE-a dodajući da u trenutnoj političkoj klimi izgleda malo vjerojatno da se može postići takav politički konsenzus.

Iz Misije OSCE-a u BIH naglašavaju da Deklaracija SDA i naknadne reakcije ometaju postizanje prijeko potrebnog rješenja za formiranje vlasti.

''Nažalost, troši se više energije na retoriku nego na uključivanje u konstruktivan dijalog i pronalaženje rješenja koja vode zemlju naprijed. Vrijeme je da se adresiraju stvarna pitanja koja pogađaju BiH'', navodi se iz Misije OSCE-a u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close