Većina

SDA i HDZ potpisali koalicijski sporazum u Zenici

Nova parlamentarna većina u ZDK ima točno 18 zastupnika, što znači da može predložiti mandatara i izabrati novu kantonalnu vladu.
Vijesti / Politika | 31. 01. 2019. u 11:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA), kako je u izjavi za Fenu potvrdio predsjednik kantonalnog odbora ove stranke i aktualni premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Miralem Galijašević, potpisala je danas koalicijski sporazum s predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) i Stranke za BiH (SBiH) te neovisnim zastupnikom Omerom Škaljom.

Nova parlamentarna većina u ZDK ima točno 18 zastupnika, što znači da može predložiti mandatara i izabrati novu kantonalnu vladu.

''Još nismo odredili tko će biti mandatar Vlade ZDK, ali i to ćemo brzo odrediti. Nismo sigurni da ćemo to moći amandmanski uraditi na nastavku konstituirajuće sjednice 8. saziva Skupštine ZDK, ali ići ćemo i u rekonstrukciju rukovodstva Skupštine'', najavio je Galijašević.

Dodao je kako će im, ipak, prvi potez biti smjena predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK, Nusreta Imamovića iz Nezavisnog bloka (NB), te imenovanje novog predsjednika u skladu s novom parlamentarnom većinom.

Kopirati
Drag cursor here to close