Traže ostavku Čampare

SDA: HDZ ne smije dobiti FUP i specijalnu postrojbu

''Čampara nije bio u ratu i ne zna što to može značiti, ali ima nas koji jesmo i koji znamo značaj specijalne postrojbe FUP-a'', zaključio je Rošić.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2021. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potpuno je nedopustiv pokušaj federalnog ministra unutarnjih poslova Aljoše Čampare da omogući imenovanje Zorana Galića (HDZ) na poziciju direktora Federalne uprave policije'', smatra zastupnik SDA u Parlamentu FBIH Husein Rošić.

Po njegovim riječima, ministar Čampara je ranije imao stav da proces direktora FUP-a mora čekati novi saziv vlade.

''Sada je odjednom, očigledno iz svojih političkih interesa, Čampara promijenio stav i počeo gurati HDZ-ovog kandidata tobože zbog toga što su trenutno i ministar i direktor FUP-a Bošnjaci. Ako je to uistinu problem, onda neka Bošnjak ostane na čelu FUP-a, a neka Čampara podnese ostavku'', kaže Rošić.

Potpuno je nedopustivo, smatra, da Čampara, želeći da zadrži svoju fotelju, trguje sigurnosnim interesima države i bošnjačkog naroda.

''Nedopustivo je da Čampara ili bilo koji drugi bošnjački ministar prepušta poziciju direktora FUP-a Zoranu Galiću koji je u kontekstu migrantske krize, već pokazao da radi u interesu susjednih država. Ako znamo da direktor FUP-a de facto upravlja Specijalnom postrojbom policije, to bi značilo da možda i ključnom sigurnosnom snagom upravlja lice, kojemu na prvom mjestu nije sigurnost države BiH. Čamparin prijedlog mora se odbaciti, jer bismo došli u situaciju da pored toga što Dodik ima MUP RS-a sa specijalnom postrojbom, Čoviću prepustimo FUP i time Bosnjake ostavimo bez ikakve efektivne kontrole nad policijskim snagama na entitetskim nivoima. Čampara nije bio u ratu i ne zna što to može značiti, ali ima nas koji jesmo i koji znamo značaj specijalne postrojbe FUP-a'', zaključio je Rošić.

Kopirati
Drag cursor here to close