Dva stara druga

SDA drži lekcije, a Komšić je malo trudan

Kaže kako smatra neprimjerenim razgovore o formiranju nekog novog političkog bloka u kojem bi sudjelovala Demokratska fronta.
Vijesti / Politika | 10. 08. 2020. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''(Željko) Komšić je odabrao da ide sa SDA i to je njegov izbor. Nitko od nas nema pravo da se na to ljuti, ali interesantno je da smo danas svi mi krivi. On nas sve proziva zbog toga što je donio odluku i otišao sa SDA, a uz to nas poziva da napravimo neki blok koji će se suprotstaviti SDA, HDZ-u i SNSD-u'', rekao je za Dnevni avaz Nermin Nikšić, predsjednika SDP-a BiH.

Kaže kako smatra neprimjerenim razgovore o formiranju nekog novog političkog bloka u kojem bi sudjelovala Demokratska fronta.

''Nije moguće da ste malo trudni, pa tako i da ste malo sa SDA, i to u Vladi FBiH, Vijeću ministara i u kantonalnim vladama, ali na lokalne izbore bi on bio nešto malo protiv SDA. I to iskoristi u predizbornoj kampanji, pa kad ona prođe, onda će opet reći da mora sa SDA'', rekao je Nikšić.

Kaže kako bi od Komšića bilo principijelno da je rekao da on nije dio ni federalne vlasti, ni Vijeća ministara, a ni kantonalnih, da prizna da je pogriješio i da kaže kako je ponovo spreman praviti neki blok na lokalnoj razini.

''Ljudi nam s vrha SDA drže lekcije, a oni su odgovorni za sve što se događa. Neka pometu malo u svom dvorištu. SDP BiH ima gradsku organizaciju u Banjoj Luci i imat ćemo svog kandidata za gradonačelnika. Imamo vijećnike u Grudama, imat ćemo u Mostaru, Livnu. Za Mostar još ima vremena. Ali bih volio da vidim koja to još politička stranka ima liste po cijeloj BiH. Jasno mi je da je za SDA jedina alternativa ova zelena ljevica, ali što da odgovorim Bakiru Izetbegoviću osim da ga pitam ima li on neki gradski odbor u Banjoj Luci ili ima ljude koji žive u FBiH, a predstavljaju se da su tamo'', rekao je Nikšić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close