Kampanja je počela

SDA : BiH se ne može raspasti, ali može RS pod Dodikovom vladavinom

''Ako ovako nastavi i pokuša dovesti u pitanje integritet BiH, jamčimo mu da će biti kriv za nestanak entiteta RS'', općila je Služba za odnose s javnošću SDA.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2018. u 12:28 Fena
Kopirati

Stranka demokratske akcije (SDA) upozorava predsjednika entiteta RS Milorada Dodika da se "mani uzaludnog posla i prestane sa nasrtajima na  državu Bosnu i Hercegovinu". 

SDA u priopćenju ističe kako njegova jučerašnja izjava o BiH, izrečena u Beogradu pred predsjednikom Srbije, predstavlja novi grubi atak na suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

 ''Država BiH se neće raspasti. Jedino se može raspasti entitet RS pod Dodikovom autokratskom vladavinom. Dodik ničim ne može sakriti činjenice: dug RS stalno raste i nekoliko puta je veći od duga FBiH, plaće i mirovine su znatno manje, zdravstveni i mirovinski fond su ugroženi, kao i  bankarski sektor, a građani tog entiteta sve teže preživljavaju'', ističe SDA.

Iz te stranke poručuju Dodiku da će BiH zauvijek postojati, da RS nije država već entitet koji je nastao u Daytonu u okviru međunarodno priznate države BiH i da jedino u tom kapacitetu i formi može opstati.

''Ako ovako nastavi i pokuša dovesti u pitanje  integritet BiH, jamčimo mu da će biti kriv za nestanak entiteta RS'', općila je Služba za odnose s javnošću SDA.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati