Natezanje (oko) ministra

SDA bi nekog novog

Kada je riječ o imenovanju ministra za ljudska prava i izbjeglice, SDA ima svoje stavove, kao i SNSD sa svojim koalicijskim partnerima.
Vijesti / Politika | 16. 01. 2020. u 13:41 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Kluba zastupnika SDA u parlamentu BiH Adil Osmanović pozdravlja odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da s dnevnog reda današnje sjednice parlamenta povuče imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice i kaže da u ovoj stranci smatraju da o toj kandidaturi treba još razgovarati.

Osmanović je novinarima rekao da nema nikakve trgovine između SDA i SNSD-a u ovom slučaju.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o imenovanju ministra za ljudska prava i izbjeglice, SDA ima svoje stavove, kao i SNSD sa svojim koalicijskim partnerima.

"Očekivali smo da će koalicioni partneri SNSD-a ispoštovati ono što smo se dogovorili, a to je da za ministra za ljudska prava bude predložena osoba koja je profesor, koja je politički bila neangažirana, iz reda ostalih i koja ne bi bila opterećena svim ovim kao kad je u pitanju Božović", naveo je Osmanović.

Konstatirajući da je povlačenjem imenovanja s dnevnog reda Zastupničkog doma ostavljeno još 10-15 dana za razgovore i postizanje dogovora, Osmanović je istakao da bi SDA bila najsretnija da netko novi bude predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

"To bi bilo najbolje za ovu koaliciju", poručio je Osmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close