Sastančili

Schmidt: Centralna banka ima povjerenje građana BiH

Visoki predstavnik i guverner CBBiH razmijenili su mišljenje o potrebi očuvanja i daljnjeg razvijanja dosadašnjih uspjeha te o bitnosti kontinuiranog rada upravljačkih struktura CBBiH.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2021. u 17:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Christian Schmidt održao je sastanak s guvernerom Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senadom Softićem.

Schmidt je naglasio potrebu za postojanjem jake i neoovisne CBBiH - daytonske institucije koja štiti stabilnost monetarnog i financijskog sektora BiH od svog osnivanja 1997. godine, čime direktno doprinosi sveukupnoj stabilnosti i razvoju zemlje, priopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik i guverner CBBiH razmijenili su mišljenje o potrebi očuvanja i daljnjeg razvijanja dosadašnjih uspjeha te o bitnosti kontinuiranog rada upravljačkih struktura CBBiH u cilju očuvanja neometane sposobnosti CBBiH da izvršava svoje ustavne i zakonske obveze.

Visoki predstavnik je također naglasio koliko cijeni rad CBBiH kojim je ova institucija zadobila povjerenje javnosti u cijeloj zemlji.

Visoki predstavnik Christian Schmidt i guverner CBBiH Senad Softić također pozdravljaju ponudu Deutsche Bundesbank - centralne banke Savezne Republike Njemačke - da pojača svoj dijalog s CBBiH kako bi se dodatno unaprijedili kapaciteti CBBiH za usklađivanje s EU standardima i provođenje najboljih primjera iz prakse u sustavu središnjeg bankarstva u BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close