Tvrde iz Zavoda

SBŽ pokušava nabaviti cjepiva protiv koronavirusa

Trenutno u SBŽ-u ima 408 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je 135 osoba hospitalizirano.
Vijesti / Politika | 07. 04. 2021. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravstva Srednjobosanske županije (SBŽ) uputilo je pismo namjere veledrogerijama te se očekuje njihov odgovor o mogućnostima nabave cjepiva protiv korona virusa, potvrdio je novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

''Sada se očekuje njihova reakcija. Ukoliko dobijemo pozitivne odgovore da mogu osigurati cjepiva, svakako će se i naš kanton uključiti u nabavku'', kazao je Karakaš.

Podsjetio je da je u SBŽ do sada stiglo 1.000 doza cjepiva AstraZeneca, koje je BiH donirala Srbija, te 762 doze cjepiva Pfizer.

''Upravo nam stiže 1.700 novih doza cjepiva AstraZeneca i imamo plan i prioritete. Sa zdravstvenim radnicima upravo završavamo tu priču, započeli smo cijepljenje u staračkim domovima, a onda na red dolaze osobe starije od 65 godina'', kazao je Karakaš.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u SBŽ-u, ocijenio je da je ona i dalje složena i da je značajan pritisak na zdravstvene ustanove.

''No, u zadnjih par dana osluškujemo i osjećamo, ipak, neko olakšanje. To nam daje ohrabrenje i nadu da ovaj val možda možemo staviti pod nadzor, jer je u jednom trenutku bio van kontrole'', kazao je.

Trenutno u SBŽ-u ima 408 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je 135 osoba hospitalizirano.

Kopirati
Drag cursor here to close