Negdje nešto puca

SBB: Kako je u Mostaru nestalo 125 glasova i mogući treći mandat?

''Time bi SBB osvojio i treći mandat, što, evidentno, neki žele zaustaviti'', navodi Avaz.
Vijesti / Politika | 04. 01. 2021. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kandidatu Koalicije za Mostar za Gradsko Vijeće Mostara Aleksandru Pikuli (SBB) nedopustivom greškom na biračkom mjestu Tekija 2 pobrisano je 125 glasova i upisana je 0'', piše Dnevni avaz.

Novine navode kako su na ovo upozorili iz SBB-a, zbog čega su poslali i prigovor Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na točnost objavljenih rezultata.

Naime, u utvrđenim i objavljenim rezultatima lokalnih izbora u Gradu Mostaru Pikula na biračkom mjestu Tekija 2 ima 0 preferencijalnih glasova, što ne odgovara rezultatima na Obrascu za zbirne rezultate ZR (većinski glas), na kojem Pikula ima 125 preferencijalnih glasova.

Pogrešnim unosom preferencijalnih glasova Pikula je pozicioniran na jednom mjestu niže unutar liste, dok bi da su podaci u utvrđenim i objavljenim rezultatima točni, odnosno identični podacima iz Obrasca za zbirne rezultate ZR, koji odgovaraju stvarnom stanju, napredovao za jedno mjesto.

''Ispravkom netočno unesenih podataka Pikula bi se pozicionirao na šesto mjesto kandidatske liste Koalicije za Mostar i imao mogućnost osvajanja mandata u slučaju da netko od izabranih vijećnika iz bilo kojeg razloga okonča mandat u Gradskom vijeću'', navodi Avaz.

Sarajevske novine dodaju da je jasno koliko je važno da greška bude ispravljena ako se zna da ukoliko bi Zlatko Guzin postao gradonačelnik, Nataša Jekić, koja je na četvrtom mjestu, prihvatila poziciju glavnog savjetnika, a s obzirom i da je Salemu Mariću nedavno verificiran mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Pikula bi automatski ušao u Gradsko vijeće Mostara.

''Time bi SBB osvojio i treći mandat, što, evidentno, neki žele zaustaviti'', navodi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close