SBB HNŽ

SBB: Federalna televizija uvrijedila Bošnjake u Hercegovini

SBB HNŽ je upitao FTV je li im jasno da samo Bošnjaci iz Hercegovine, ma u kojoj stranci bili, plaćaju pretplatu?
Vijesti / Politika | 16. 03. 2018. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom priopćenja Federalne televizije kojim između ostalog izražavaju strah od etničkih podjela u režiji SBB-a i HDZ-a, Odbor za boračka pitanja SBB-a HNŽ upućuje otvoreno pismo RTV-u Federacije BiH.

''Sramotno je i bezobrazno dovoditi SBB u kontekst etničkih podjela jer na taj način vrijeđate tisuće pripadnika Armije BiH, članova SBB-a u HNŽ koji su u Hercegovini krv prolijevali boreći se protiv politike trećeg entiteta. Poštovana gospodo s FTV-a, među članovima SBB-a u HNŽ su zlatni ljiljani, ratni zapovjednici, članovi šehidskih obitelji, žene i djeca koja su prošla torture logora, ratni vojni invalidi, među našim članovima su siročad čije roditelje je ubio neprijateljski snajper. Jeste li razmišljali o nama, dok ste pisali vaše sramno priopćenje? Vaša podmuklost i drskost je bez presedana ako ste u stanju pomisliti da će Bošnjaci u Hercegovini, koji su ustali golobradi i goloruki protiv agresora, danas izdati! Stidite se silovanih majki čiju djecu danas prozivate za etničke podjele! Stidite se sugrađana u invalidskim kolicima koji su izgubili dijelove tijela boreći se protiv takve politike! Jasno nam je da ste davno prestali biti javni servis i da ste postali servis jedne političke stranke'', poručili suiz SBB-a, pitajući FTV je li im jasno da samo Bošnjaci iz Hercegovine, ma u kojoj stranci bili, plaćaju pretplatu?

''Vi ste ti koji prave podjele jer ništa niste uradili da pristalice HDZ-a plaćaju RTV taksu. Nama Bošnjacima je uredno šaljete na plaćanje svakog mjeseca i, da budemo jasni šaljite i dalje, mi ćemo plaćati taksu jer za razliku od vas poštujemo zakone ove zemlje. Vi radite bez legalne Uprave a FTV-om protuzakonito godinama direkotruje Džemal Šabić. Mi koji smo svjedočili i proživjeli iste i gore ratne gadosti, a koje optužujete za etničke podjele. Gospodine Šabiću, kada bilo kojeg Bošnjaka s adresom u Hercegovini dovodite u vezu s etničkim podjelama u kreaciji HDZ-a, vrijeđate naš ponos i dostojanstvo.  Na kraju, gospodo s FTV-a, znamo da ste jeftinim priopćenjem zadovoljili potrebe određenog kruga ljudi iz SDA, ali je ono što ste napisali šamar za sve pripadnike boračke populacije u HNŽ koji su se borili (i koji se bore!) protiv etničkih podjela, a koji su danas članovi različitih stranaka s bošnjačkim predznakom'', navedeno je u priopćenju SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close