Fali nam ministar

Sastanak trojke zbog prazne fotelje

Nije mogla precizirati vrijeme održavanja sastanka, ali je uvjerena kako bi najranije trebalo da bude održan danas u Sarajevu.
Vijesti / Politika | 14. 01. 2020. u 09:14 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Sarajevu bi već danas, a najkasnije sutra, trebao biti održan sastanak predstavnika SDA, SNSD-a i HDZ-a s ciljem otklanjanja nedoumica u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine'', rekla je predsjedavajuća Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać.

"Sastanak će sigurno biti održan danas ili najdalje u srijedu, ali svakako prije treće redovne sjednice. To predstavlja jednu vrstu redovnih sastanaka, mada u ovom trenutku imamo konkretnu temu koja ne spada u uobičajene međustranačke dogovore", izjavila je Bursać.

Dodala je kako su SDA i SBB prilikom djelovanja Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara izrazili konkretnu uzdržanost o pitanju podrške jednom od ministara koji nije izabran i najavile potrebu dodatnog stranačkog usuglašavanja.

"S obzirom na to da mi s nekoliko stranaka zajedno djelujemo na zajedničkoj razini, smatramo kako bi na toj razini trebalo nastaviti razgovore i pokušati doći do konkretnog rješenja. Nas prije svega zanima što je to konkretno što oni zamjeraju, jer je Božović prošao sve provjere, a, sa druge strane, ne postoje formalno-pravne prepreke za izbor. Konkretno mislim na odluke sudova, da nije osuđivan, niti se vodi proces protiv njega", istaknula je Bursać.

Nije mogla precizirati vrijeme održavanja sastanka, ali je uvjerena kako bi najranije trebalo da bude održan danas u Sarajevu.

Naime, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi da u četvrtak, 16. siječnja, odluči i hoće li Mlađen Božović, kojeg je predložio DNS-a, biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, prenosi Srna.

Povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Vijera ministara početkom siječnja nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obvezujuća za Zastupnički dom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close