Moguće u 2021.

Šarović na pragu dogovora: Ovo je najbolja prilika za smjenu Dodika

Šarović je kazao da će do većine u NSRS doći pomoću stranaka iz vlasti, s kojima pregovara.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Procjenjujemo da je unutarnja kohezija unutar vladajućih stranaka slaba i da postoji mnogo nezadovoljnih, ne samo među onim preletačima iz opozicije, već i kod stalnih partnera Socijalističke partije, DEMOS-a, Selakove Socijalističke partije... Mi procjenjujemo da je ovo najbolja prilika za smjenu postojeće vlasti i mislim da su 42 zastupnika za opoziciju dostižna. To je moguće u 2021. godini, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, priopćeno je iz ove stranke.

“Ovu tvrdnju temeljim na tome da vlast u Republici Srpskoj nema više toliku podršku zastupnika i da se kruni ta dvotrećinska većina. Utjecaj aktuelne vlasti u društvu slabi i ta kohezija među njima slabi. Mnogo je nezadovoljstva i neke stvari će se očito dešavati u narednih nekoliko mjeseci”, kazao je Šarović.

Šarović je kazao da će do većine u NSRS doći pomoću stranaka iz vlasti, s kojima pregovara.

“Svakako je bilo pregovora. Mi ne bismo ulazili u bilo kakav proces po ovom pitanju, a da nismo eventualno razgovarali s potencijalnim partnerima koji su trenutno u vlasti. Mi nemamo mogućnosti da dođemo do ta 42 zastupnika ako ne razgovaramo s onima koji bi napustili trenutnu vlast. Sada je najzrelija situacija za tako nešto”, tvrdi Šarović.

On je naveo da su na pragu dogovora s nekim strankama iz vlasti, a ne samo s pojedincima.

“Ovo o čemu govorim odnosi se na razgovore s političkim strankama. Imamo razgovore s njima”, rekao je Šarović.

On je rekao da će SNSD biti najslabiji 2022. godine.

“Akcije im rapidno padaju iz mjeseca u mjesec i ne ide im na ruku mnogo toga. Oni su bili bezbrižni, a sada se bave sami sobom. Pravi su ratovi među njima. Na udaru su preletači. Prvi čovjek SNSD-a je u konstantnim problemima i napravio je niz grešaka u posljednje vrijeme”, rekao je Šarović.

Šarović je kazao da je jedna od Dodikovih “grešaka bio pokušaj rušenja Vučića i iznio svoja saznanja na tu temu”.

“Dodik je precijenio svoju snagu. Možda je to tinjalo i uticalo na to da to povjerenje nije na najvišemoj razini i to je moja osobna impresija. Špekulira se oko toga da je možda previše pustio pipke i počeo solirati i praviti vlastite kombinacije kada je u pitanju izbor patrijarha, što je po meni nešto što nije trebao da radi”, rekao je Šarović, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close