Vrijeme je novac

Šarović: Izbori će biti odgođeni za studeni

"Pravila su ranije dogovorena i preduslov za onoga koji želi da bude kandidat liste SDS-a je pridržavanje stavova Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a", napomenuo je Šarović.
Vijesti / Politika | 12. 05. 2020. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je da lokalni izbori koji su raspisani za 4. listopada neće biti održani tada, nego da će zbog nedostatka financijskih sredstava i javnih nabavki biti prolongirani za studeni.

On je naveo da, prije svega, treba osigurati pet milijuna KM, a za ta sredstva je potrebno usvajanje proračuna.

"Ako se ne usvoji proračun do kraja svibnja, mi smo onda u grdnom problemu i vjerojatno će se tada u nadležnim tijelima odlučivati kako će se dalje ići. Ukoliko i budu održani izbori, oni po mojoj procjeni ne mogu biti prije početka studenog jer se moraju obaviti javne nabavke", rekao je Šarović.

Komentirajući najavu Milovana Bjelice da će se ponovo kandidirati ispred SDS-a za načelnika općine Sokolac, Šarović je rekao da je odluka o kandidaturi na sokolačkom Općinskom odboru stranke.

"Oni su predlagači, a Glavni odbor i predsjednik SDS-a to potpisuju i oni su zadnja istanca", rekao je Šarović Srni, navodeći da će Općinski odbor SDS-a Sokolac ponuditi prijedlog i odlučiti je li to Bjelica ili netko drugi.

Prema njegovim riječima, uvjeti se znaju što se tiče koalicija i svako mora da se pridržava stavova SDS-a.

"Pravila su ranije dogovorena i preduslov za onoga koji želi da bude kandidat liste SDS-a je pridržavanje stavova Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a", napomenuo je Šarović.

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora 4. listopada ove godine. Odluka je donesena jednoglasno i ne obuhvaća glasanje za grad Mostar, za koji će izbori biti raspisani po sticanju uvjeta za njihovo održavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close