Tunel Ravča - Drvenik

Sanader: HDZ stoji uz projekt, ali ne može se izgraditi za dvije godine

- SDP-ovi gradonačelnici, koji ne mogu asfaltirati igralište u svojim mjestima, došli su danas na prosvjed najavljujući da će dovesti bagere i početi prokopavati tunel. Svima je jasno da je to zbog izbora za mjesne odbore na vrgoračkom području
Vijesti / Politika | 27. 01. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sander izjavio je u subotu kako HDZ ne želi konfrontirati tunel Ravča-Drvenik s tunelom Kozjak, jer su oba bitna, a prosvjed u Ravči, u organizaciji lokalnih SDP-a i Mosta, ocijenio je manipulativnim.

"Mi ne želimo konfrontirati tunel s tunelom, svaki nam je bitan,"rekao je u subotu navečer Sanader, reagirajući na današnju skupnu konferenciju za novinare gradonačelnik Vrgorca Ante Pranića (Most) i načelnika općina Gradca Matka Burića (SDP) i Jelse (SDP) Nikše Peronja, nakon prosvjeda, kojeg su organizirali na budućoj cesti prema Drveniku, a na kojoj su pozvali predstavnike Vlade RH i Splitsko-dalmatinske županije da utvrde prioritete.

Vrgorački gradonačelnik Pranić poslijepodne je rekao kako nije protiv drugih projekata, ali da je njihov prosvjed u Ravči za razvoj i za povezivanje.

"Kako netko može tako lako najaviti gradnju tunela kroz Kozjak koji nema niti jednog papira, a projekt koji je od Austro Ugarske i koji su već dvaput otvarali visoki dužnosnici, stavlja se na začelje?", upitao je Pranić.

Ustvrdio je da je predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader svojom konferencijom za novinare u Vrgorcu u Ravči samo došao sanirati štetu.

Komentirajući takvo stajalište i današnji prosvjed u organizaciji vrgoračkog gradonačelnika Pranić i načelnika Gradca i Jelse, Burića i Peronje, predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a ocijenio je kako je riječ o "najprizemnijoj manipulaciji."

"Na tunelu Ravča-Drvenik rade i Splitsko-dalmatinska županija i Vlada, i to oni znaju. Ali ovakvim manipulacijama žele se postići drugi politički prizemni ciljevi. I zato sam danas došao u Vrgorac kao predsjednik županijskog HDZ-a da skrenem pozornost na te činjenice. Zar mislite da sam treba tražiti dopuštenje od njih, da danas imam pressicu u Vrgorcu kako bi raskrinkao njihove igrokaze", poručio je Ante Sander reagirajući na istup vrgoračkog gradonačelnika i načelnika općina Gradac i Jelsa.

"Tunel Ravča-Drvenik dužine je oko pet kilometra i to HDZ-ov projekt, za koji smo lokacijsku dozvolu ishodili još 2008., a čija je procijenjena vrijednost 740 milijuna kuna. Mi ćemo izgraditi taj tunel iz sredstava Europske unije u sljedećem financijskom razdoblju Unije," rekao je Sanader.

Prosvjed je, kako je rekao Sanader, demokratsko pravo, ali današnji prosvjed organizirali su "SDP-ovi gradonačelnici kako bi pomogli vrgoračkom Mostu", čiji je gradonačelnik Pranić član, za sljedeće lokalne izbore za mjesne odbore u Vrgorcu koji će se održati 10. veljače.

"SDP-ovi gradonačelnici, koji ne mogu asfaltirati igralište u svojim mjestima, došli su danas na prosvjed najavljujući da će dovesti bagere i početi prokopavati tunel. Svima je jasno da je to zbog skorašnjih izbora za mjesne odbore na vrgoračkom području," dodao je je Sanader.

Odgovarajući na novinarska pitanja koja su se odnosila na zastoj u izgradnji tog tunela za koji od 2008. ima lokacijsku dozvolu, Sanader je rekao da je SDP-ova Vlada 2011. zaustavila taj projekt.

"Kad se HDZ vratio na vlast obnovili smo aktivnosti za projekt tunela Ravča-Drvenik, prošle godine smo pokrenuli izradu studije izvodivosti koja će biti završen do kraja ove godine i data na uvid stanovništvu splitsko-dalmatinske županije, a nakon doga će kompletirati dokumentaciju potrebnu za kandidiranje ovog projekta za financiranje sredstvima iz fondova EU" istaknuo je Sanader za Hinu.

"Realizirat ćemo ovaj projekt i čvrsto stojimo uza njega, ali nećemo obmanjivati ljude da se taj tunel može izgraditi za dvije godine. Mi ne lažemo, lažu oni koji su danas organizirali prosvjed", rekao je te podsjetio kako je već izgrađen i nadvožnjak uz obližnju autocestu.

Kopirati
Drag cursor here to close