Pod lupom

Samo kod nas: Na ponovljene izbore donijeli 400 označenih listića

Koalicija „Pod lupom“ će zahtijevati ponovno brojanje glasova sa svih biračkih mjesta u općini Novi Grad (RS) zbog ranije uočenih nepravilnosti ...
Vijesti / Politika | 29. 11. 2020. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" promatra današnje ponovljene izbore na jednom biračkom mjestu u Novom Gradu (RS).

Riječ je o biračkom mjestu 007B040 (Suhača). Središnje izborno povjerenstvo BiH je na ovom biračkom mjestu poništilo izbore zbog problema i prekida glasovanja na izborni dan 15.11.2020. godine, te utvrđenih nepravilnosti u radu biračkog odbora.

Promatrač Koalicije “Pod lupom” izvijestio je da je prilikom utvrđivanja broja zaprimljenih listića na ovom biračkom mjestu skoro 400 glasačkih listića za obje izborne utrke (načelnik i skupština općine) bio unaprijed označen. Obaviješteno je općinsko izborno povjerenstvo, Središnje izborno povjerenstvo i nadležna policijska uprava, a o uočenom je načinjen zapisnik.

''Zvuči skoro pa nevjerojatno da se na jedinom biračkom mjestu na kojem se odvija ponovljeno glasovanje danas u BiH i na koje je usmjerena značajna pažnja javnosti, političkih subjekata i promatrača netko usudio unijeti stotine već označenih glasačkih listića i na taj način planirao krađu glasova'', navela je Koalicija 'Pod lupom' te naglasila kako za navedeno krivično djelo netko mora odgovarati, da sankcija mora biti proporcionalna navedenoj nepravilnosti te sudionici i nalogodavci najoštrije kažnjeni.

Koalicija „Pod lupom“ će zahtijevati ponovno brojanje glasova sa svih biračkih mjesta u općini Novi Grad (RS) zbog ranije uočenih nepravilnosti počinjenih od strane Općinskog izbornog povjerenstva Novi Grad i biračkih odbora na redovnim lokalnim izborima održanim 15.11.2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close