Milorad Dodik

Sadašnja generacija predstavnika vlasti u RS-u nije za NATO

Ponovio je da odbija uvjetovanja i da se ne može prije formiranja Vijeća ministara BiH baviti pitanjem NATO-a.
Vijesti / Politika | 24. 06. 2019. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da od sadašnje generacije predstavnika vlasti u Republici Srpskoj (RS) nitko ne može očekivati da promijeni svoj pristup politici pridruživanja NATO-u, jer je u parlamentu tog bh. entiteta usvojena odluka o vojnoj neutralnosti i tako će, kaže, ostati.

Ponovio je da odbija uvjetovanja i da se ne može prije formiranja Vijeća ministara BiH baviti pitanjem NATO-a.

Dodik je ponovno pozvao da se formira Vijeće ministara BiH, parlament, a da se zatim konsenzusom riješavaju važna pitanja, kako je naveo, i u vezi s NATO-om.

Kazao je i da je poznat njegov stav o Hashimu Thaciju te da nije pozvan na Suumit procesa suradnje jugoistočne Europe, 9. srpnja u Sarajevu kao predsjednik Kosova, ''već kao Priština''.

''Ako Thaci pristaje doći u BiH, na summit Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), iako uz Kosovo stoji 'fus nota', neka dođe, ja nemam ništa protiv'', ustvrdio je Dodik i kazao da Kosovo ostaje nepriznata zemlja.

Kaže da ima razloga na tom skupu ''svašta kazati Thaciju, jer su pokušali od RS napraviti baba rogu koja to nije''.

Dodao je da osim izaslanika iz SNSD-a na današnju sjednicu Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu došli ni izaslanici iz HDZ-a BiH, jer su zlupotrebljene procedure pri zakazivanju sjednice.

Istaknuo je da BiH može izgraditi samo konsenzus te da, kako je ustvrdio, nije dobro što Bošnjaci ignoriraju legitimno izabrane predstavnike vlasti RS-a, čime urušavaju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close