Još samo jedan

Sabor RH izglasao povjerenje ministrima i podpredsjednicima Vlade

Imenovana su i dva nova potpredsjednika Vlade - ministar financija Zdravko Marić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Svi oni su dobili glasove 82 zastupnika.
Vijesti / Politika | 19. 07. 2019. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sabor je većinom glasova na izvanrednoj sjednici izglasao povjerenje novim ministrima i potpredsjednicima Vlade koje je premijer Andrej Plenković predložio u opsežnoj rekonstrukciji.

Na poziciju smijenjenog ministra uprave Lovre Kušćevića dolazi Ivan Malenica, ministra imovine Gorana Marića zamijenit će Mario Banožić, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića dosadašnja državna tajnica Marija Vučković, ministricu regionalnog razvoja Gabrijelu Žalac naslijedit će dosadašnji ministar rada Marko Pavić, na čije mjesto pak dolazi dosadašnji šef HZMO-a Josip Aladrović.

No, Aladrović još uvijek nije bio na glasanju u Saboru jer je još na Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, sjednici koja je zbog odluke predsjednika Odbora Gordana Marasa počela tek oko 16 sati pa će se o njemu glasati nešto kasnije.

Funkciju smijenjene ministrice socijalne skrbi Nade Murganić preuzet će Vesna Bedeković, a na čelu Ministarstva vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja odlazi na dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, naslijedit će karijerni diplomat Goran Grlić Radman.

Imenovana su i dva nova potpredsjednika Vlade - ministar financija Zdravko Marić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Svi oni su dobili glasove 82 zastupnika.

Rekonstrukcija je uslijedila u zadnjoj trećini mandata ove Vlade, nakon niza korupcijskih afera više ministara koje su u medijima razotkrivane tjednima. Glasovanju o povjerenju ministrima nije prethodila rasprava na plenarnoj sjednici, već je premijer nove kandidate predstavljao na matičnim saborskim odborima.

Dobar dio dana proveo je tako jureći s jedne na drugu sjednicu ukupno devet saborskih odbora, koliko ih je zasjedalo od jutra do kasnog popodneva, navodi Jutarnji.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close