Sponzorirani članak

Sa tribine u Brankovcu poručeno: SDA je snaga naroda

Na tribini su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u BiH, te prikazani značajni rezultati ostvareni na području Brankovca u prethodnom periodu.
Vijesti / Politika | 25. 09. 2018. u 10:33 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred skoro stotinu članova, simpatizera i prijatelja Stranke demokratske akcije, u Narodnom pozorištu Mostar, prepunoj dvorani Studio 64, održana je javna tribina mjesnog odbora SDA Brankovac. Na tribini su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u BiH, te prikazani značajni rezultati ostvareni na području Brankovca u prethodnom periodu.

SDA je snaga Brankovca!

Stranka demokratske akcije je snaga Brankovca i tako će ostati u narednom periodu – poručeno je na tribini te naglašeno da svi građani Bosne i Hercegovine i Mostara moraju stati rame o rame u borbi za opstanak i budućnost.

Prisutnima su se obratila dva kandidata za nadolazeće izbore koji dolaze iz Mjesnog odbora SDA Brankovac, gospodin Šerif Špago, nosilac liste za Skupštinu HNK te gospođa Hatidža Gološ, kandidatkinja za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

„Pitaju me Hatidža, zašto SDA? Ja im kažem zato što je upravo SDA i u najtežim trenucima uspjela sačuvati državnost, tradiciju i identitet Bosne i Hercegovine“, poručila je Hatidža Gološ.

Šerif Špago je poručio kako su kadrovi SDA, uprkos teškim političkim uslovima, u potpunosti stabilizovali kanton, te se u narednom mandatu mogu baviti pitanjima koja se odnose na zapošljavanje i stvaranje boljih uslova života za građane. Posebno je naglasio da je paritet SDA u vladi HNK od ključne važnosti te da ga je nužno očuvati i na predstojećim izborima.

Nužno izbjeći rasipanje glasova!

Na tribini su se obratili i Esad Pobrić, predsjednik Odbora SDA Gradskog područja Stari grad i kandidat za Skupštinu HNK, te Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Upozoreno je na opasnost od rasipanja glasova na predstojećim izborima. „10 ili 15 stranaka se takmiče za glasove Bošnjaka i većina njih neće preći izborni prag. A to su glasovi bačeni u vjetar. Nama treba izborni kapacitet da se možemo suprotstaviti politikama koje su destruktivne i diskriminirajuće.“ - poručio je Esad Pobrić.

Snaga naroda kao slogan za nadolazeće izbore, poruka je upućena sa tribine u Brankovcu uz poziv da se 07.10. povjeri glas SDA i Šefiku Džaferoviću za bošnjačkog člana predsjedništva BiH.

„Mi i jesmo snaga naroda i mi smo sa narodom uvijek bili, bićemo i dalje, i poslije 7. oktobra.“ naglasio je Salem Marić te podvukao da je iznimno važno da se izađe na izbore i pokloni povjerenje stranci koja je uvijek bila uz narod: “Naša upornost i naš osjećaj za pripadnost ovom narodu je garant da ćemo zajedno s narodom nastaviti borbu za jedinstven Mostar bez dominacije bilo koga“.

U ime organizatora tribine, riječ je uzeo i predsjednik Mjesnog odbora SDA Brankovac Sead Zekić, uz poruku da je Brankovac primjer koji pokazuje da se zajedničkim radom mogu postići pozitivne stvari u lokalnoj zajednici. Napomenuo je kako su u Brankovac uložene velike investicije te da će razvoj biti nastavljen u narednom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close