Reakcija na sjednicu PIC-a

Ruska ambasada: Bez odobrenja Visoki predstavnik neće biti legitiman

"Još jednom smo izjavili kako postupak imenovanja novog Visokog predstavnika smatramo nepotpunim i da će on bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN-a biti nelegitiman", istaknuli su iz Ambasade Rusije u BiH.
Vijesti / Politika | 03. 06. 2021. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ambasada Rusije u BiH obratila se javnosti i kazala kako se ne slaže s komunikeom nakon sjednice Vijeća za provedbu mira (PIC-a).

Kako ističu odlučili su se oglasiti priopćenjem javnosti nakon brojnih upita za komentar stava Rusije nakon sjednice.

"Nismo se složili sa završnim komunikeom sjednice jer ga smatramo neuravnoteženim i tendencioznim. Mnoge točke dokumenta prevazilaze mandat Upravnog odbora. Štoviše, neke izjave proturječe ne samo duhu, već i slovu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH", navode u priopćenju.

Iz Ambasade Rusije u BiH ponovno su ponovili svoj stav o izboru novog visokog predstavnika u BiH.

"Još jednom smo izjavili kako postupak imenovanja novog Visokog predstavnika smatramo nepotpunim i da će on bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN-a biti nelegitiman", istaknuli su iz Ambasade Rusije u BiH. 

Kazali su kako ponovno potvrđuju privrženost Rusije temeljnim Daytonskim principima ravnopravnosti tri konstitutivnih naroda i dva entiteta sa širokim ustavnim ovlastima te kako polaze od činjenice da ne postoje alternative njihovom samostalnom dijalogu na osnovi uzajamnog poštovanja po svim aktualnim pitanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close