Suđenje

Rusi tražili da se ubije Đukanović

Sinđelić je ponovio optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su "oni molili za pomoć, a onda ih namjestili".
Vijesti / Politika | 11. 01. 2018. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, svjedok suradnik Saša Sinđelić rekao je kako je odbio zadatak jednog od optuženih u ovom predmetu Eduarda Šišmakova da ubije tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića, objavila je Srna.

"Istog trenutka kada me to pitao znao sam da nemam mogućnosti da to uradim, jer je sugurnosna situacija bila loša, ne bavim se kriminalom", rekao je Sinđelić.

Tvrdi kako ga nitko nije pripremao za saslušanje i da nije slušao razgovore iz mjera tajnog nadzora.

Odvjetnik obrane pitao je Sinđelića je li i ranije bio organizator sličnih događaja, spominjući demonstracije 2015. godine, na što je svjedok suradnik odgovorio odrično.

"Nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Događaje od 2015. godine sam pratio, ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje spominjali ovo za 2016. godinu", rekao je Sinđelić.

Naveo je kako je radio samo ono što mu je rečeno i to u okvirima svojih znanja i mogućnosti.

Sinđelić je ponovio optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su "oni molili za pomoć, a onda ih namjestili".

Tvrdi kako mu je osobno Šišmakov rekao da su članovi Demokratskog fronta uzimali novac.

Optužnicom Specijalnog tužiteljstva obuhvaćena su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić.

Na optužnici su Miloš Jovanović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač Demokratskog fornta, dok se postupak protiv prevoditelja ovog opozicijskog saveza Ananija Nikića vodi posebno.

Kopirati
Drag cursor here to close