Optužen za licemjerstvo

RTRS obasuo Izetbegovića epitetima

''Licemjerno se iščuđava Izetbegović mlađi – kako to da u "bajkovitoj" Federaciji nema Srba, pa ne može čak ni 17 za Dom naroda da ih pronađe!? '', navodi RTRS.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2019. u 08:53 RTRS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RTRS u prilogu i inicijativi Bakira Izetbegovića da pred Ustavni sud ime Republike Srpske nije štedio riješio.

''Bajkovita" multi Federacija i u njoj isto takvo Sarajevo – kojim već skoro tri desetljeća, dinastija Izetbegović, suvereno vlada!? I licemjerno se iščuđava Izetbegović mlađi – kako to da u bajkovitoj Federaciji nema Srba, pa ne može čak ni 17 za Dom naroda da ih pronađe!? Ili u devijantnom pokušaju prekrajanja bliske nam povijesti, još licemjernije – zašto su Srbi napustili Sarajevo!? Kazani, Pofalići, Dom vojske, Viktor Bubanj...i još više od 150 srpskih stratišta ...ratni je odgovor amnezičnom Izetbegoviću!? Postratni i postdaytonski - prijetnje njegovog oca Alije, Avde Hebiba, Hasana Muratovića i inih sarajevskih mesija... da će Srbi koje pronađu tijekom reintegracije pet sarajevskih općina, završiti u zatvoru! Ili velikodušna obećanja da "im ne mogu garantirati sigurnost"!? Ali zašto se Srbi u Federaciju ne vraćaju i zašto ih je i danas sve manje!? Bježe li od radnih mjesta i obnovljenih kuća, od asfaltiranih putova!? Ili od pretjerane elektrifikacije stotina uništenih sela i naselja, pitaju predstavnici Srba iz Federacije sarajevskog "borca za ljudska prava"!?'', navodi se, između ostalog u prilogu.

Izetbegović se naziva borcem, profesionalnim apelantom i mirotvorcem, a govori se i o obespravljenosti Srba u federaciji, njihovoj imovini i prevarama s imovinom, 

Podsjećaju ga da su razni Busuladžići u drugom svjetskom ratu likvidirali skoro 130.000 Srba, a on im danas po Sarajevu škole i ulice "poklanja"!? I nije baš da Izetbegovićeva inicijativa Srbima s obje strane međuentitetske linije, ništa dobro nije donijela - natjerala ga je da po prvi puta izgovori Republika Srpska! A zaklinjao se da to nikada učiniti neće, navodi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close