Podržana strategija

RS želi unaprijediti položaj starijih osoba

Parlament RS-a podržao strategiju unapređenja položaja starijih osoba
Vijesti / Politika | 16. 05. 2019. u 17:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske danas su usvojili Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih osoba u tom bh. entitetu za razdoblje do 2028. godine, čiji cilj je rješavanje problema koji se odnose na siromaštvo starijih, zdravstvene usluge, stambeni prostor i životne uvjete, život u ruralnim i ekonomski ugroženim područjima.

Izglasan je i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja (2019. - 2029. godine) te izvještaj o radu i Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u prošloj godini.

U nastavku četvrte redovne sjednice usvojen je i Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018., te primljen k znanju Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, uz prihvaćen zaključak Kluba poslanika SDS-a kojim Narodna skupština traži od Ombudsmana za ljudska prava BiH da sačini i u roku od 90 dana parlamentu dostavi na razmatranje specijalni izvještaj o zastupljenosti konstitutivnih naroda u institucijama s posebnim naglaskom na zastupljenost Srba u strukturi vlada i drugih institucija županija i Federacije BiH.

Usvojena i Odluka o prihvaćanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci za dodatno financiranje po Projektu energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini (8906-BA), u iznosu od 10,9 milijuna eura, što je 40 posto ukupnog kredita za BiH.

Parlament je, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, izabrao članove Vijeća nacionalnih manjina izabrao, čime je okončano dvodnevno zasjedanje.

Kopirati
Drag cursor here to close