Zbog neizravnih poreza

RS uputila Sudu BiH tužbu protiv FBiH

Vijesti / Politika | 05. 08. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Palača Republike Srpske

Vlada Republike Srpske uputila je u ponedjeljak Sudu Bosne i Hercegovine tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od neizravnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047,78 KM .

''Tužba je podnesena radi naknade štete od 34.571.047,78 KM i odnosi se na razdoblje od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine'',  tvrdi se u priopćemnju iz Vlade RS-a.

Dodaju da je taj bh. entitet podnio tužbu protiv drugog bh. entiteta, Federacije BiH, radi naknade štete zbog neodobravanja nespornih Prijedloga odluka o Izračunu koeficijenata za raspodjelu neizravnih poreza u razdoblju od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine i Prijedloga obračuna drugog privremnog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu.

''Institucije RS-a dale su suglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobraniteljstvo Republike Srpske'', stoji u priopćenju.

Zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodjelu sredstava novac koji pripada RS-u, kako tvrde, sliva se na račun FBiH.

Podsjećaju da je Vlada RS bila spremna i otvorena za suradnju, ali ''zbog opstrukcija od Ministarstva financija Federacije BiH i izostajanja rješenja, Vlada RS-a, s ciljem zaštite proračuna i prava građana RS, nadokandu štete zatražila je sudskim putem''.

Kopirati
Drag cursor here to close