Nema potpune izolacije

RS ima rezervni plan ukoliko dođe do širenja virusa

Taj plan se znatno razlikuje od onoga s početka epidemije i ne podrazumijeva potpunu izolaciju nego ovisno od slučaja.
Vijesti / Politika | 08. 09. 2020. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenica banjolučke Medicinske škole zaražena je koronavirusom pa će ostatak odjela u izolaciju narednih 14 dana, a dodatnu dezinfekciju škole uradila je i higijensko-epidemiološke službe poručeno je iz ove škole.

Da će još biti ovakvih, pojedinačnih slučajeva svjesni su i u Vladi Republike Srpske, pišu Nezavisne. 

Premijer RS-a Radovan Višković kaže kako su institucije spremne na to i imaju spreman rezervni plan za takvu situaciju.

Kako kaže, taj plan se znatno razlikuje od onoga s početka epidemije i ne podrazumijeva potpunu izolaciju nego ovisno od slučaja.

"Pratit ćemo situaciju ako bude trebao neki odjel staviti u izolaciju da prate online to ćemo raditi ako se dogodi da treba neku školu staviti u izolaciju to ćemo raditi, ako neki grad ili lokalna zajednica bude imala slučajeva to ćemo i raditi", izjavio je Višković za ATV.

Najvažnije je kaže da se svi ponašaju odgovorno počevši od roditelja pa do institucija.

Tvrdi kako su svi u tijeku s događajima i da svi znaju kako se treba ponašati u kojoj situaciji.

Kada je riječ o školama Institut ima zadatak procijeniti hoće li određene mjere biti pojačane ili relaksirane. Situacija će se pratiti iz tjedna u tjedan tvrdi to i ministar zdravlja Alen Šeranić.

"Ono što je značajno jeste da pratimo kako i na koji način u pojedinim sredinama se javlja broj djece koja su zaražena zbog toga smo uradili određene preporuke, Ministarstvo zdravlja i Domovi zdravlja, Institut sa lokalnim kriznim stožerima da se daju jasne preporuke kako i na koji način postupaju", rekao je ministar Šeranić.

Kopirati
Drag cursor here to close