Zastupnici odlučili

RS ide u izmjene Kazenog i Izbornog zakona

Planirano je i izjašnjavanje entitetskog parlamenta o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima, sigurnosti kritične infrastrukture, kao i izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2019. u 11:19 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjene i dopune Kazenog zakonika Republike Srpske (RS) trebale bi biti razmatrane u drugom kvartalu ove godine, predviđeno je Programom rada Narodne skupštine RS-a za ovu godinu. 

U istom tromjesečju planirano je izjašnjavanje entitetskog parlamenta o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim  poslovima, sigurnosti kritične infrastrukture, kao i izmjenama i dopunama Zakona o štrajku. 

Predloženi Program rada Narodne skupštine RS-a za ovu godinu zastupnici bi trebali razmatrati sljedećeg mjeseca, a tim dokumentom je najavljeno i usvajanje izmjena i dopuna Zakona o prestanku primjene Zakona o korištenju napuštene imovine te o raseljenim osobama, povratnicima i izbjeglicama u RS. 

Za treći kvartal planirano je izjašnjavanje poslanika o izmjenama i dopunama Izbornog zakona RS-a, zakona o oružju i municiji, javnom okupljanju, izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru te radu. 

U zadnjim mjestima ove godine u planu je razmatranje zakon o informacijskoj sigurnosti, restituciji, te između ostalih, o nafti i naftnim derivatima i sprečavanju zlostavljanja na radu. 

Programom rada parlamenta RS-a za 2019. planirano je usvajanje ukupno 92 zakona ili izmjena i dopune zakonskih akata. 

U tematskom dijelu trebalo bi da budu razmatrane 53 informacije, izvještaji, strategije i odluke. 

Među strategijama je i ona o reformi javnih preduzeća u RS i upravljanju javnim financijama, kao i Strategija za unapređenje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u RS za razdoblje 2020-2024. godina.

Kopirati
Drag cursor here to close